Publicat: 29 Aprilie, 2017 - 11:55
Share

Operatorul aerian național, TAROM, va avea patru noi aeronave până la sfârșitul anului, iar cursele către China și SUA vor fi reluate, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

"Până la sfârșitul lunii iunie vom avea două aeronave noi care vor intra în flota TAROM, ca să înlocuiască cele două Airbus-uri care au fost retrase, iar până la sfârșitul anului acesta vom mai achiziționa încă două aeronave în leasing operațional, care vor deservi lungul curier. Deci, vom avea patru aeronave la TAROM: două până la sfârșitul lunii iunie, aeronave de mediu curier, și alte două aeronave, care vor deservi lungul curier, până la sfârșitul anului", a precizat Cuc.

Șeful de la Transporturi a afirmat că, tot în acest an, TAROM intenționează să reia zborurile către China și SUA.

"Ne-am concentrat pentru a lua aceste două aeronave până la sfârșitul lunii iunie pentru a putea gândi bugetul TAROM ca să închidem pe zero, fără nicio pierdere. Totodată, acest concept de business trebuie să fie unul activ care să preîntâmpine concurența de pe piața internă și externă pe care o are TAROM, dar și o nouă interfață electronică. Cea de-a treia componentă vizează departamentul tehnic. Avem un departament tehnic care trebuie să învețe să deservească la TAROM și reviziile pe care le fac alte companii în hangar, avem posibilitatea aceasta", a explicat Cuc.

Șeful de la Transporturi a afirmat că TAROM este un simbol național, este "proiectul său de suflet" și de aceea își dorește să devină o companie competitivă.

"TAROM nu este o companie falimentară, ci una care a fost prost manageriată. Acest prost management a atras după sine și situațiile financiare de rigoare la sfârșitul anului financiar", a spus ministrul Transporturilor.