Publicat: 23 Iunie, 2020 - 10:51
Share
Romania are acum o transmisie comunitara accentuată

Nelu Tataru a explicat luni seara la Realitatea Plus ca simptomele pot aparea si in a cincea zi de la infectare si de aceea pacientii trebuie sa fie supravegheati medical in spitale.

"La propunerea Grupului Tehnic din cadrul Ministerului Sanatatii care se ocupa de evaluari, marti voi semna un ordin de ministru prin care pacientul asimptomatic sau simptomatic usor va beneficia de o internare de 10 zile. In a saptea zi se efectueaza un test care, daca este negativ, la zece zile se merge acasa. Daca este pozitiv totusi, dar cel usor asimptomatic nu mai are simptome de cel putin trei zile, la zece zile va pleca acasa cu izolare la domiciliu pana la 14 zile sub supravegherea medicilor de familie. Acest ordin va fi semnat marti, pentru a descongestiona spitalele, dar nu putem da un asimptomatic acasa in prima zi cand s-a prezentat, pentru ca nu stim cum va avea evolutia. Sa lasam specialistii sa decida daca un caz este asimptomatic sau nu", a afirmat ministrul Sanatatii.

El a adaugat ca iesirea in comunitate a unui pacient pozitiv este o asumare care trebuie sa vina si din partea Ministerului Sanatatii, dar si a pacientului respectiv, in contextul in care Romania are acum o transmisie comunitara accentuata.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: