30 iunie 2022

Taxare mai mare pentru parcare, extinsă pe mai multe străzi

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Timişoara taxelor şi impozitelor mari.
Taxare mai mare pentru parcare, extinsă pe mai multe străzi

„Timişoara: acelaşi oraş, o reţea de străzi aglomerată, absenţa investiţiilor în parcaje de tranzit, un sistem de transport public în suferinţă, a cărui dezvoltare se realizează în ritm foarte redus. Aceasta este realitatea imediată şi vizibilă, pe care, trebuie să recunoaştem, aşteptam să o vedem schimbată, într-o administraţie nouă, în care şi liberalii au sperat să va fi posibilă o nouă viziune de dezvoltare.”, arată prim-vicepreşedintele PNL Timiş, deputatul liberalul Marilen Gabriel Pirtea.
„Consiliul Local Timişoara e decis adoptarea unui nou sistem de taxare Timpark pe domeniul public. Prin supra-tarifare, se descurajează timpii lungi de parcare pentru străzile din zonele centrale, ceea ce este o politică normală în aproape toate oraşele europene. Ceea ce nu este normal, ceea ce va îngreuna şi mai mult mobilitatea din Timişoara, este chiar absenţa soluţiilor concrete pentru parcajele de tranzit, intermediare pentru utilizarea transportului public de acces spre centrul oraşului. Până când nu vor fi oferite alternative de parcare în zonele de intrare în oraş şi în cele mediane, pentru a lega transportul cu automobilul propriu de transportul public, Primăria Timişoara nu face altceva decât să supra-taxeze parcarea în zona centrală, să extindă taxarea parcării la nivelul unui număr nou de străzi, mai mare cu peste 20% faţă de vechea hartă a Timpark, fără să aducă soluţii pentru descongestionarea traficului din centrul oraşului”, completează deputatul liberal.

„Dacă până anul trecut, în sistemul Timpark se taxa parcarea pe 155 de străzi, în noul sistem, adoptat în această săptămână de Primăria Timişoara, sistemul de plată parcare Timpark s-a extins la 212 străzi. Va creşte brusc şi confortul în traficul urban timişorean? Sau doar vom plăti mai mult, pentru un rezultat discutabil?”, concluzionează deputatul Marilen Gabriel Pirtea.

Comunicat de presă – deputat PNL Marilen Pirtea