Publicat: 9 Ianuarie, 2013 - 16:39
Share

Vicepremierul Liviu Dragnea a explicat că autorităţile locale care menţin taxele şi impozitele la nivelul din 2012 vor fi obligate să aplice anul viitor un cuantum indexat cu inflaţia, conform hotărârii de guvern din luna decembrie, dacă în decursul acestui an nu apar modificări.

Întrebat de jurnalişti dacă autorităţile locale vor fi obligate anul viitor să revină la cuantumul taxelor locale stabilite în hotărârea de guvern din decembrie, în condiţiile în care ordonanţa aprobată miercuri de Executiv stabileşte că administraţia locală poate reduce taxele locale doar în acest an, ministrul Administraţiei Publice, vicepremierul Dragnea a răspuns: "Dacă în decursul acestui an nu apar modificări".

El a mai arătat că, la acest moment, până când ordonanţa va fi publicată în Monitorul Oficial, este în vigoare hotărârea de guvern prin care au fost indexate impozitele şi taxele locale.

Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanţa care stabileşte că "pentru anul 2013" autorităţile locale pot adopta hotărâri privind reducerea nivelurilor valorilor impozabile, impozitelor, taxelor locale şi amenzilor prevăzute în hotărârea de guvern aprobată în 2012, "cel mult până la nivelurile prevăzute prin hotărârile autorităţilor administraţiei publice locale respective, adoptate de către acestea pentru anul 2012".

Ordonanţa a fost aprobată astfel într-o formă modificată comparativ cu varianta avansată la sfârşitul anului trecut, prezentată public tot miercuri pe site-ul Ministerului Finanţelor.