5 octombrie 2022

Taxele şi impozitele locale pot fi achitate din 4 ianuarie 2022

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primăria Municipiului Focşani aduce la cunoştinţa persoanelor fizice şi juridice că, începând cu data de 4 ianuarie 2022, se vor putea achita impozitele şi taxele locale aferente anului fiscal în curs. Acestea se pot achita cu numerar sau cardul bancar la sediul Primăriei Municipiului Focşani, cât şi prin virament bancar şi online prin platforma www.ghiseul.ro.

De asemenea, Primăria Municipiului Focşani informează persoanele fizice şi juridice că data de 31 martie 2022 este termenul limită până la care poate fi achitat impozitul pe clădiri, terenuri, mijloace de transport şi taxa afişaj pentru semestrul I al anului 2022, fără a avea majorări de întârziere la plată.

De la data de 1 aprilie 2022, pentru impozitul pe clădiri, terenuri, mijloace de transport şi taxa afişaj aferente semestrului I din anul curent, se va calcula o majorare de 1% pentru fiecare lună sau fracţiune de lună.

Pentru plata cu anticipaţie până la data de 31 martie a anului curent a impozitului pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport datorat pentru întregul an de către contribuabil, se acordă o bonificaţie de 10% pentru persoanele fizice şi de 5% pentru persoanele juridice.

Totodată, dorim să reamintim tuturor persoanelor fizice şi juridice că data de 31 martie 2022 este termenul limită până la care se pot depune rapoartele de evaluare a clădirilor, conform prevederilor articolelor 458 şi 460 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Focşani