Publicat: 30 Mai, 2016 - 18:05
Share

Ministrul Marius Bostan a anunțat că până la sfârșitul lunii viitoare vor fi oferite servicii noi pentru românii de pretutindeni, care vor putea plăti taxele și impozitele online prin Ghișeul.ro   
  
Ghiseul.ro în prezent: peste 115.000 de utilizatori unici, date de acces eliberate direct prin platformă, amenzi de circulație plătite online, fără drumuri suplimentare si timp petrecut in fata ghiseelor institutiilor publice.

“La nivel de plăți electronice, în primele cinci luni ale anului acesta, s-au făcut mai multe plăți decât toate plățile de anul trecut. Una din prioritățile asumate a fost să simplificăm înregistrarea și să mărim numarul de instituții publice înrolate pe platforma. O să plafonăm comisioanele la maxim 1%, una din schimbările esențiale fiind reducerea costurilor cu 50%. 

Am sărbatorit ieri ziua românilor de pretutindeni și vreau să anunț astăzi că în maxim o lună de zile taxele și impozitele vor putea fi plătite de românii din afara granițelor și cu cardul emis de alte bănci din afara României. Noi credem că tot cetățenii sunt cei care ne vor ajuta, pe ei ne bazăm”, declară Ministrul Marius Bostan la conferința de presă susținută astăzi cu ocazia împlinirii a 5 ani a platformei de plăți online Ghișeul.ro.

“Noi dorim să implementăm o modalitate rapidă și imediată de plată online, de plată cu cardul și de aceea am trecut la această modalitate ușoară de plată a taxelor și ne-am înrolat în Ghișeul.ro care va putea fi utilizată din această toamnă”, a declarat Anca Dragu, Ministrul Finanțelor Publice.