Publicat: 13 Iulie, 2020 - 10:36
Share

În perioada 13 iulie - 22 august 2020, Teach for Romania implementează, prin Academia de Leadership şi Pedagogie, primul program integrat de formare în pedagogie digitală şi învăţare colaborativă pentru profesorii din învăţământul de stat din România. Programul a fost construit şi va fi pilotat în colaborare cu parteneri din mediul educaţional şi din sectorul privat şi îşi propune să formeze 60 de viitori profesori şi învăţători care şi-au asumat misiunea de a duce educaţie relevantă, online şi offline, în comunităţile vulnerabile.

În misiunea aceasta de a răspunde nevoilor viitorului şi de a găsi soluţii la provocările prezentului, avem alături experţi din educaţie (Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, şcoli de stat şi şcoli private), experţi din domeniul învăţării digitale (UiPath, Google, Profesorul Digital, EduApps), experţi din domeniul leadership-ului (coachi şi formatori din business) şi experţi din zona de intervenţie la firul ierbii (Asociaţia Ovidiu Ro, Fundaţia Noi Orizonturi, InfinitEdu ş.a.).

"Problemele sistemice au nevoie de soluţii sistemice, iar Teach for Romania face asta, alegând transformarea. Construim o experienţă de creştere şi învăţare accelerată, adaptată zilelor actuale, pentru profesorii-lideri capabili să ofere elevilor o educaţie de tip transformaţional, bazată pe interesele şi pasiunile lor. Soluţiile pe care se bazează modelul pilotat aduc împreună trei ingrediente cheie ale unui proces transformaţional complet: ştiinţă solidă, inovaţie şi leardership colectiv. Transformăm educaţia din România prin asumarea pedagogiei digitale. Dacă nu îi putem aduce pe copii la şcoală, aducem şcoala către ei. Reformăm învăţarea utilizând tehnologia pentru a oferi acces la educaţie de calitate pentru fiecare copil, indiferent de locul în care se naşte sau de comunitatea în care creşte", Iulia Pielmuş, CEO Teach for Romania.

Timp de 6 săptămâni, participanţii vor avea parte de o experienţă unică de învăţare despre sine şi despre forţa gândirii şi a acţiunii colective. Într-un cadru sigur de învăţare şi practică, aceştia îşi vor dezvolta capacitatea de a susţine atât dimensiunea cognitivă, cât şi cea socio-emoţională şi civică din formarea copiilor, vor experimenta soluţii specifice învăţării digitale şi vor practica învăţarea colaborativă.

În tot acest proces vom avea alături, pentru o săptămână, aproape 300 de copii din 19 comunităţi rurale dezavantajate, care vor învăţa să înveţe şi să se conecteze real în mediul digital.

Academia de Leadership şi Pedagogie cuprinde peste 300 de ore de lucru sincron şi asincron, în care învăţarea va lua forme diverse: training, reflecţie, peer learning, practică pedagogică, mentorat şi coaching, evaluare. Viitoarele cadre didactice vor fi susţinute de aproximativ 30 de traineri, de 22 de mentori, de tutorii coordonatori şi profesorii parteneri ai claselor reunite în online.

Această experienţă este posibilă datorită partenerilor noştri strategici - UiPath Foundation, Lidl România, Romanian American Foundation şi NN, ai partenerilor noştri principali - UniCredit Bank, P&G, GroupM, Raiffeisen Bank şi ai sponsorilor programului Teach for Romania.

Profesorul Digital ne susţine direct în implementarea pedagogiei digitale şi a modelului de învăţare colaborativă, iar EduApps sprijină participanţii în folosirea tehnologiei pentru învăţare.

Rezultatele acestui "împreună, în inovaţia pentru educaţie", se vor măsura prin calitatea realizărilor copiilor educaţi de absolvenţii Academiei şi prin calitatea modelului de învăţare pe care îl putem oferi sistemului de educaţie din România.

Despre Teach for Romania

Teach for Romania este o organizaţie non-profit de leadership în educaţie, care activează din 2014 şi care a adus un sistem de performanţă în educaţia din sistemul public din România. Organizaţia atrage şi pregăteşte oameni motivaţi de a deveni agenţi de transformare în sistemul educaţional românesc, din rolurile de profesori şi învăţători, pentru copiii din medii vulnerabile. În cei doi ani de predare ca profesor sau învăţător sprijinit de Teach for Romania, participanţii au parte de programe de pregătire şi training din partea unor profesionişti în pedagogie şi leadership, dar şi acces la cea mai mare comunitate globală în educaţie şi leadership - Teach for All. La finalul celor doi ani, absolvenţii programului sunt încurajaţi să continue schimbarea începută în şcoală prin iniţiative cu impact în societate, de antreprenoriat, educaţie, politici publice şi media.

În anul şcolar 2019-2020, 135 de cadre didactice (80 de participanţi în program şi 55 alumni în şcoli publice) au ajuns la aproximativ 10 000 de copii din mediile vulnerabile din 108 de şcoli, din Bucureşti şi din 17 judeţe: Braşov, Argeş, Dâmboviţa, Vâlcea, Olt, Ilfov, Giurgiu, Vrancea, Prahova, Ialomiţa, Galaţi, Călăraşi, Constanţa, Buzău, Iaşi, Suceava şi Bacău.

Află poveştile profesorilor pe blog sau fii alături de noi pe Facebook şi Instagram!

Contribuie şi fii alături de noi!
 

Tag-uri Institutii: