Publicat: 15 Iulie, 2019 - 10:17
Share
Experiența anticorupție a lui Kovesi nu se potrivește cu exigențele acestei funcții

Francezul Jean-François Bohnert, contracandidatul Laurei Codruţa Kovesi pentru şefia Parchetului european, afirmă că încă este candidat pentru acest post, după apariţia informaţiilor privind ieşirea sa din cursă ca urmare a numirii la conducerea Parchetului Naţional Francez, anunţă Politico.eu. De asemenea, un purtător de cuvânt al misiunii diplomatice franceze la UE spune că nimic nu s-a schimbat în ceea ce priveşte poziţia ţării sale.

După apariţia informaţiilor conform cărora Bohnert a fost audiat pentru şefia Parchetului Financiar Francez, ceea ce lasă liberă calea pentru candidatura Laurei Codruţa Kovesi, Politico a updatat luni un interviu cu Bonhert publicat iniţial în 9 iulie.

Politico.eu relatează că presa din România a transmis vineri că Bohnert s-a retras din cursă penttru că ar urma să preia o altă funcţie importantă în Franţa, astfel încât Laura Codruţa Kovesi va rămâne principalul candidat pentru şefia Parchetului European.

”Contractat telefonic, Bohnert a declarat că încă este candidat pentru a fi procuror şef european”, notează Politico.eu.

De asemenea, citează un purtător de cuvânt al misiunii diplomatice a Franţei la UE, care a declarat duminică noaptea că, ”în acest stadiu, nimic nu s-a schimbat în ceea ce priveşte poziţia Franţei”.

În interviul acordat Politico, Bohnert a răspuns afirmativ după ce a fost întrebat dacă se pune prea mult accent pe lupta anticorupţie dusă de Kovesi în România, amintind că printre atribuţiile procurorului-şef european se află ”investigarea, punerea sub urmărire şi aducerea în faţa justiţiei a celor care comit infracţiuni împotriva intereselor financiare ale UE”.