8 octombrie 2022

Teatrelli aduce publicului o nouă versiune a spectacolului semnat de dramaturgul şi regizorul Gabriel Sandu: „Duşmănie v.2.0”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Continuând direcţia de laborator artistic, Teatrelli aduce publicului o nouă versiune a spectacolului semnat de dramaturgul şi regizorul Gabriel Sandu: „Duşmănie v.2.0”

„Pandemia a schimbat dinamica vieţilor noastre, a modului în care lucrăm în teatru şi a formulei în care ne vedem în sala de spectacol!” Într-o nouă versiune şi cu o nouă distribuţie – Mihaela Teleoacă, Oana Puşcatu şi Alex Mirea – spectacolul „Duşmănie v.2.0”, de şi în regia lui Gabriel Sandu,va fi prezentat publicului pe 13 şi pe 14 decembrie, de la ora 19, la Teatrelli, oferind nu doar o nouă perspectivă artistică, ci şi posibilitatea de a privi teatrul ca pe un mecanism viu, care se schimbă odată cu felul în care ne schimbăm şi noi, oamenii.

„Duşmănie v.2.0. E ceva vindecător în ale da oamenilor un obiect al urii lor” este un show dinamic despre cine deţine controlul asupra propriilor naraţiuni, despre nevoia de a aparţine şi de a povesti celorlalţi. „O poveste despre retalieri emoţionale şi diferenţele de clasă, de acum şi dintotdeauna”, cum explică dramaturgul şi regizorul Gabriel Sandu.Spectacolul, în noua versiune,va avea avanpremiera pe 13 decembrie şi premiera pe 14 decembrie, de la ora 19.00, laTeatrelli, reunindu-i de această dată pe actorii Mihaela Teleoacă, Oana Puşcatu şi Alex Mirea.

Spectacolul aduce în prim plan trei personaje contradictorii, legate între ele de un trecut traumatic: Ioana, membră a fostei securităţi, logopedul lui Nicolae Ceauşescu şi omul din spatele rostirii discursurilor dictatorului, care ajunge să devină personaj principal al unui film documentar semnat de Alina. Între cele două se aflăAndrei, nepotul Ioanei, un tânăr plin de talent artistic, însă marcat de un parcurs anti-social şi de singurătate, fiind crescut exclusiv de către bunica sa. Totul ia o turnură neaşteptată când filmul documentar realizat de Alina câştigă un premiu important. În urma vizibilităţii şi atenţiei pe care evenimentul o generează, viaţa celor trei personaje se schimbă definitiv, iar publicului i se dezvăluie trecutul traumatic care le leagă.

„Pandemia a schimbat dinamica vieţilor noastre, a modului în care lucrăm în teatru şi a formulei în care ne vedem în sala de spectacol, atunci când e posibil să o facem. Duşmănie. E ceva vindecător în a le da oamenilor un obiect al urii lor a fost un spectacol gândit în prima parte a pandemiei, cu o viaţă întreruptă de multele lockdown-uri/izolări pe care le-am suferit cu toţii.
Acum, într-un alt moment al pandemiei, vă invităm la Duşmănie v.2.0., un show gândit într-o versiune nouă, dintr-o altă perspectivă artistică, pentru că teatrul este un mecanism viu care se schimbă odată cu felul în care ne schimbăm şi noi, oamenii.”, explică Gabriel Sandu, regizor şi dramaturg.

„Duşmănie v.2.0” chestionează cât este adevăr şi cât este ficţiune în genul de film documentar şi explorează ce se întâmplă la nivel individual atunci când poveştile complicate sunt prezentate public într-o manieră simplificată sau chiar manipulatoare. Este un demers interdisciplinar, cu o puternică componentă video.

Biletele se găsesc pe platforma Eventbook.ro: https://eventbook.ro/theater/bilete-dusmanie-2-0

Duşmănie v.2.0. E ceva vindecător în a le da oamenilor un obiect al urii lor

Text şi regie: Gabriel Sandu

Cu: Mihaela Teleoacă, Oana Puşcatu, Alex Mirea

Video: Ana Cârlan

Decor: Raluca Alexandrescu

Muzică: Xenti Runceanu

Lumini: Ştefan Vasilescu

* * *
Despre Teatrelli
Teatrelli este un proiectcreart, un spaţiu cultural alternativ dedicat artelor performative, care oferă publicului producţii proprii de teatru şi dans, spectacole şi performance-uri work in progress, serii de dialoguri culturale şi artist-talk-uri etc.
www.teatrelli.com
www.facebook.com/teatrelli/
www.instagram.com/teatrelli/