Publicat: 9 Noiembrie, 2014 - 18:55
Share

În ziua de luni, 10 noiembrie 2014, Festivalul European de Teatru EUROTHALIA, organizat de Teatrul German de Stat, prezintă două spectacole:

„Folia, Shakespeare & Co”după William Shakespeare, în regia și coregrafia lui Gigi Căciuleanu, la ora 18, la Casa de Cultură a Studenților și „Crash Course Chit Chat”de Sanja Mitrović, la ora 20,30, în sala Teatrului German.

Spectacolul de teatru-dans „Folia, Shakespeare & Co” în regia și coregrafia lui Gigi Căciuleanu, renumit dansator și coregraf decorat în Franţa cu titlul de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, aduce pe scenă un colaj din temele principale ale operei shakespeariene, concentrându-se în special pe tema foliei și a iubirii și pe motivul bufonului.  „În lumea lui Shakespeare nebunia este o temă recurentă. Și nu numai în comedii. În măsura în care el crede că numai masca nebuniei este în măsură să-l protejeze, Hamlet însuși va juca rolul unui măscărici amar, creându-și un personaj de bufon nebun și cinic, care are dreptul de a spune ceea ce nu o poate face altfel”, consideră Gigi Căciuleanu. Spectacolul se joacă în limba engleză, cu traducere în limbile germană și română.

Spectacolul „Crash Course Chit Chat”, o producție a companiei „Stand Up Tall Productions” din Amsterdam / Olanda este realizat după conceptul și în regia Sanjei Mitrović, regizoare interesată de teatrul documentar și de relația dintre teatru și aspectele socio-politice și culturale ale realității. Creat pentru cinci interpreţi, reprezentând cinci naţiuni europene – Germania, Franţa, Anglia, Olanda şi Belgia –„Crash Course Chit Chat” este bazat pe de o parte pe poveştile actorilor despre copilăriile, familiile şi vieţile lor personale, iar pe de altă parte pe fapte istorice, clişee şi prejudecăţi legate de aceste naţionalităţi. Actorii participă la jocuri şi exerciţii lingvistice. Scopul lor? Să decidă care naţiune este cea mai europeană. Provocându-se reciproc şi chestionându-și propriile prezumţii despre ce înseamnă să trăieşti în Europa astăzi, aceștia descoperă ce îi separă şi ce au în comun. Spectacolul se joacă în limba engleză, cu traducere în limbile germană și română.

Pentru festivalul „Eurothalia”, biletele pot fi achiziționate într-unul din următoarele moduri:
-    la casieria Teatrului German (str. Alba Iulia nr. 2)

                        Orar:    Marţi – Vineri: 10-15 şi 17-19; Sâmbătă: 10-15

-  cu o oră înainte de începerea spectacolelor, la sălile de spectacol.

-    online pe paginile teatrulgerman.ro şi biletmaster.ro. Interfața online oferă și posibilitatea cumpărării și tipăririi biletelor la calculatorul personal.