26 mai 2022

Teatru la Cinema dă startul stagiunii 2021 – 2022

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Teatru la Cinema anunţă debutul oficial al stagiunii 2021 – 2022 concomitent cu startul campaniei „Hai la teatru în oraşul tău!”. Începând din 25 septembrie spectatorii din toată ţara vor avea posibilitatea să vizioneze înregistrări ale pieselor de teatru ale celor mai importante instituţii teatrale româneşti pe marile ecrane ale cinematografelor. Este un concept cultural inovator, pe care Teatru la Cinema îl oferă în premieră absolută pentru România.

Stagiunea 2021 – 2022 a Teatru la Cinema debutează concomitent cu lansarea campaniei „Hai la teatru în oraşul tău!” prin care Teatru la Cinema „democratizează” accesul la piese de teatru de calitate pentru oricine, oriunde s-ar afla, şi în orice scenariu s-ar găsi din punct de vedere al contextului pandemic.

„Suntem onoraţi să avem alături de noi în campania ‘Hai la teatru în oraşul tău!’ parteneri extraordinari din rândul cinematografelor, teatrelor de stat sau independente, galeriilor comerciale şi, instituţiilor media”, afirmă Mihai Penişoară, directorul general al Teatru la Cinema. „Este extraordinar că piesele de teatru ale unora dintre cele importante instituţii teatrale pot fi văzute de oriunde, din ţară sau de peste hotare, de la oraş sau de la sat”, a adăugat Mihai Penişoară.

20 de cinematografe aparţinând reţelelor Cineplexx România, Cinema Carpaţi Sinaia, Cinema Trivale Piteşti, Cinemax Veranda, Happy Cinema, Hollywood Multiplex, Inspire Cinema, şi Movieplex Cinema din oraşele Alba Iulia, Alexandria, Bacău, Bistriţa, Botoşani, Bucureşti, Buzău, Craiova, Focşani, Piteşti, Satu Mare, Sibiu, Sinaia, Târgu Mureş şi Vaslui sunt pregătite să ofere acces la piese de teatru pentru aproximativ 44% din populaţia României, dacă se iau în calcul şi localităţile limitrofe pe care acestea pot să le deservească.

Printre instituţiile teatrale partenere ale Teatru la Cinema se numără instituţii de teatru de stat precum Opera Comică pentru Copii şi Teatrul Ion Creangă sau trupe independente precum Teatrul Interactiv Bambi şi Teatrul de Nicăieri. În viitorul apropiat, Teatru la Cinema îşi va extinde portofoliul cu spectacole pentru adulţi în care vor performa mari actori precum Maia Morgenstern şi Marian Râlea, primele două instituţii teatrale partenere fiind Teatrul Evreiesc de Stat şi Teatrul Dramaturgilor Români.

Pentru început, în fiecare weekend vor fi proiectate în cinematografe înregistrări ale marilor producţii teatrale pentru copii. Prima proiecţie va fi cea a spectacolul „Punguţa cu doi bani” sub marca Teatrul Ion Creangă. Acesta va putea fi urmărit începând din 25 septembrie în Cineplexx Băneasa – din Băneasa Shopping City, Cineplexx Titan – din Centrul Comercial Auchan Titan, Cineplexx Târgu Mureş – din Shopping City Târgu Mureş, Cineplexx Satu Mare – din Shopping City Satu Mare şi Cineplexx Sibiu – din Shopping City Sibiu, de la ora 1200. În 26 septembrie acelaşi spectacol va putea fi urmărit la Cinemax Veranda, din Veranda Mall, de la ora 1130, iar în ţară calendarul spectacolelor va fi următorul: piesa „Isprăvile motanului încălţat” va rula la Happy Cinema Bistriţa, spectacolul „Ursul păcălit de vulpe” va fi proiectat la Happy Cinema Bacău, „Capra cu trei iezi” la Cinema Trivale Piteşti şi „Peştişorul de aur” la Cinema Carpaţi Sinaia. Biletele se pot achiziţiona de la casele de bilete ale cinematografelor şi online de pe www.teatrulacinema.ro.

„În ziua şi la ora proiectării în cinematografe, spectacolul va fi disponibil şi online, pentru a fi vizionat de către cei care nu pot să ajungă în sala de cinema sau care nu au un cinematograf în localitate. Şi, de asemenea, pentru toţi românii aflaţi în străinătate. Singura condiţie pentru a vedea un spectacol de teatru din confortul propriei locuinţe va fi existenţa unei conexiuni la internet”, precizează Mihai Penişoară, directorul general al companiei Teatru la Cinema.

Toate spectacolele Teatru la Cinema sunt disponibile şi online, pe platforma de streaming www.scenatv.ro în ziua şi la ora la care rulează pe marile ecrane atât pentru românii aflaţi în ţară cât şi pentru cei aflaţi în străinătate. De asemenea înregistrările pieselor de teatru, operă, balet şi filmele de pe www.scenatv.ro se pot închiria pentru o perioadă de trei zile sau pot fi accesate pe bază de abonament.

Lansat pe 16 ianuarie 2015, Teatru la Cinema este un concept inedit, un produs cultural care a avut iniţial ca obiectiv punerea în scenă a unor spectacole de teatru LIVE în spaţiul neconvenţional al cinematografelor situate în centrele comerciale din Bucureşti şi din ţară. În contextul pandemiei care a afectat industria de spectacole şi pe producătorii de conţinut, Teatru la Cinema şi-a repoziţionat activitatea prin proiectarea de spectacole de teatru pe marile ecrane, la nivel naţional. Totodată, Teatru la Cinema a lansat propria platformă de streaming online, www.scenatv.ro, prin care oferă publicului din ţară şi de peste hotare producţii româneşti de teatru, operă, balet şi film.

Planurile de viitor ale companiei care vizează cele două noi linii de business includ creşterea numărului de proiecţii pe marile ecrane şi dublarea numărului de cinematografe până la finalul acestei stagiuni precum şi transformarea www.scenatv.ro în cel mai important spaţiu cultural virtual de producţii româneşti destinate românilor de pretutindeni.

Printre oraşele vizate pentru proiectarea spectacolelor de teatru pe marile ecrane se numără: Bucureşti, Arad, Alexandria, Alba Iulia, Bacău, Baia Mare, Bârlad, Buzău, Braşov, Brăila, Bistriţa, Botoşani, Cluj, Constanţa, Craiova, Deva, Drobeta Turnu Severin, Focşani, Galaţi, Iaşi, Piatra Neamţ, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Sibiu, Sinaia, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureş, Timişoara, Tulcea,Vaslui.

Teatru la Cinema în cifre:

– până în prezent:
* peste 1.000 de reprezentaţii
* peste 50.000 de spectatori

– pentru stagiunea 2021 – 2022:
* peste 500 de proiecţii cu spectacole de teatru în peste 40 de cinematografe din peste 25 de oraşe
* peste 200 reprezentaţii LIVE în toate sectoarele din Bucureşti