Publicat: 2 Iunie, 2020 - 09:26
Share

Surpriză pentru copiii şi sufletele de copil - români de pretutindeni! Teatrul de Artă Bucureşti lansează astăzi, 1 iunie 2020, Şcoala Teatrul de Artă - dezvoltare personală prin actorie, pentru copii, adolescenţi şi adulţi, în format online.

Proiectul a apărut iniţial ca răspuns la nevoia de comunicare şi de apropiere a cursanţilor Şcolii Teatrul de Artă care, odată cu reglementările impuse de starea de urgenţă declarată în luna martie, şi-au dorit să continue întâlnirile cu instructorii şi colegii de grupă, cursul constituind pentru ei un reper de stabilitate, în noul context.

Treptat, nevoia de comunicare şi apropiere a fost identificată în rândul românilor de pretutindeni şi, ceea ce putuse părea, la început, o limitare a devenit o oportunitate de a conecta români din toate colţurile ţării şi ale lumii, de a forma o comunitate şi de a o sprijini în redobândirea bucuriei şi încrederii, prin participarea la ore de dezvoltare personală prin actorie, adaptate diverselor vârste.

Orele de dezvoltare personală prin actorie dedicate copiilor români de pretutindeni mai au o componentă: învăţarea limbii române sau simpla comunicare în limba română. Prin tehnici de artă teatrală, copiii sunt sprijiniţi să se dezvolte creativ, să fie mai comunicativi în medii diferite, mai toleranţi, mai adaptabili, mai încrezători, mai curioşi şi liberi să vorbească cu prietenii, bunicii, familia din România.

Orele Şcolii Teatrul de Artă se desfăşoară pe categorii de vârstă: (4-7 ani, 8-13 ani, 14-18 ani şi adulţi), în format ONLINE (Zoom app).

În Statele Unite ale Americii, proiectul se desfăşoară în parteneriat cu Romanian Children Community of USA.

Şcoala Teatrul de Artă are o experienţă de peste 5 ani în lucrul faţă în faţă, la sală şi pe scenă, cu copii, adolescenţi şi adulţi, timp în care a pregătit peste 40 de grupe de cursanţi adulţi şi 40 de grupe de cursanţi copii şi adolescenţi, are peste 500 de absolvenţi adulţi şi peste 50 de spectacole montate cu grupe de cursanţi avansaţi, care s-au jucat pe scena Teatrului de Artă Bucureşti şi au fost invitate la manifestaţii artistice din ţară, iar în perioada 1-7 iulie 2019, a organizat, împreună cu Trupa de Artă, "Primul Pas - Festival de Teatru al Actorilor Amatori", ediţia I, ediţie pilot.

Lansarea formatului online al Şcolii Teatrul de Artă aduce şi o pagină de Facebook dedicată proiectului - https://www.facebook.com/scoalateatruldearta/ - împreună cu bucuria, optimismul şi încrederea unui început frumos.

 

Tag-uri Institutii: