16 ianuarie 2022

Teatrul de Balet Sibiu încheie anul cu cinci spectacole sold-out

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Teatrul de Balet Sibiu încheie anul cu cinci spectacole sold-out. S-au pus în vânzare biletele pentru perioada ianuarie – aprilie 2022.

Teatrul de Balet Sibiu încheie anul 2021 cu cinci reprezentaţii ale spectacolului de balet clasic „Spărgătorul de nuci”, coregrafia Vasile Petruţiu, care vor fi prezentate publicului pe 8, 9 şi 10 decembrie, de la ora 19:00, respectiv pe 9 şi 10 decembrie, la matineu, pentru copii, de la ora 12:00. Pentru toate cele cinci reprezentaţii, capacitatea de 30% a sălii de spectacol a fost integral ocupată şi spectacolele se vor dansa cu casa închisă. Pentru perioada ianuarie – aprilie 2022, Teatrul de Balet Sibiu a programat zece reprezentaţii ale unora dintre cele mai apreciate titluri din repertoriu.

„În luna decembrie, „Spărgătorul de nuci” este un titlu nelipsit din programul teatrelor de balet şi operelor de pretutindeni. Alături de „Lacul Lebedelor”, „Don Quijote”, „La fille mal gardee”, „Spărgătorul de nuci” este unul dintre cele mai frumoase spectacole de balet clasic şi unul dintre cele mai bine vândute spectacole din repertoriul nostru. Ne-am obişnuit să avem săli pline la Sibiu, cu fiecare reprezentaţie a acestui minunat balet. Anul acesta, în contextul impus de situaţia pandemică, vom juca pentru prima dată în istoria noastră de 13 ani, cu doar 30% din capacitatea sălii de spectacol. În numele întregii echipe a Teatrului de Balet Sibiu le mulţumesc tuturor spectatorilor noştri pentru că ne-au fost alături în acest an greu. Le doresc tuturor multă sănătate, sărbători cu bine, cu linişte şi să nu-şi piardă credinţa şi speranţa într-un viitor mai luminos. Pentru primele patru luni ale anului 2022, am programat zece spectacole care să aducă publicului nostru bucurie. Cred că avem nevoie mai mult decât oricând de spectacole care să ne aducă împreună cu bucurie şi stare de bine.” Ovidiu Dragoman, Manager Casa de Cultură a Municipiului Sibiu – Teatrul de Balet Sibiu

Teatrul de Balet Sibiu a pus în vânzare biletele pentru spectacolele din perioada ianuarie – aprilie 2022.

„Dama cu camelii” (balet neoclasic), „Sînt o babă comunistă!” (teatru-dans), „Bolero” (balet neoclasic), „În numele bucurie” (dans de caracter), „Gală de Balet” (balet clasic, neoclasic şi dans contemporan) şi „La fille mal gardee” (balet clasic) sunt titlurile pe care Teatrul de Balet Sibiu le-a programat pentru perioada ianuarie – aprilie 2022. Costul biletelor este de 20 de lei (bilet întreg), respectiv 10 lei (bilet redus pentru elevi, studenţi şi pensionari). Biletele au fost puse în vânzare şi pot fi cumpărate online, de pe site-ul kompostor.ro şi de pe site-ul Teatrului de Balet Sibiu sau de la sediul administrativ al instituţiei, Parcul Tineretului, nr. 1.

PROGRAM TEATRUL DE BALET SIBIU IANUARIE – APRILIE 2022

Dama cu camelii
Balet neoclasic
26, 27 ianuarie 2022, ora 19.00
Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu
Coregrafia: Mehmet Balkan
Asistenţi coregrafie: Lale Balkan, Aleisha Gardner
Muzica: Giuseppe Verdi, Pietro Mascagni, Aram Khachaturian
Decoruri: Cebi Tayfun
Costume: Gulay Korkut Dinc
Videoproiecţie: Ahmet Şeren
Light design: Radu Drusan
Durată aproximativă: 1 h 35 min

Sînt o babă comunistă!
Dans contemporan
16, 17 februarie 2022, ora 19.00
Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu
Coregrafia originală – Aleisha Gardner
Libret – Dan Lungu
Muzica originală – Cari Tibor, premiul UNITER pentru muzică de teatru în 2013
Colaj muzical – Aleisha Gardner
Scenografie – Ionuţ Cristian Marin
Durată aproximativă: 1 h 15 min

Bolero. În numele bucuriei
Balet neoclasic şi dans de caracter
8, 9 martie 2022, ora 19.00
Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu
Bolero
Coregrafia: Aleisha Gardner
Muzica: Maurice Ravel
Costume: Anamaria Şut

În numele bucuriei
Coregrafia: Angel Martinez Sanchez
Muzica: Zarzuele (Geranimo Gimenez, Reveriano Soutullo şi Juan Vert, Amadeo Vives, Federico Chueca şi Manuel Fernandez Caballero) şi compoziţii la chitară de Francisco Tarrega
Costume: Rodica Kabdebo
Durată aproximativă:1 h 30 min

Gală de Balet
Dans contemporan, balet clasic şi neoclasic
19, 20 martie 2022, ora 12.00
Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu
Durată aproximativă: 1 h 30 min

La fille mal gardee
Balet clasic
29, 30 aprilie 2022, ora 19.00
Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu
Coregrafia originală: Alexander Gorsky, Heinz Spoerli
Adaptare coregrafică: Aleisha Gardner, Alexandru Fotescu
Muzica: Ferdinand Herold, Peter Ludwig Hertel, Riccardo Drigo
Scenografia: Ionuţ Cristian Marin
Durată aproximativă: 2 h