29 septembrie 2022

Teatrul de Balet Sibiu participă la Săptămâna Europeană a Mobilităţii

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Artiştii Teatrului de Balet Sibiu participă şi în acest an la evenimentul „Săptămâna Europeană a Mobilităţii”, organizat de Primăria Municipiului Sibiu. Duminică, 18 septembrie 2022, începând cu ora 10:30, dansatorii Teatrului de Balet Sibiu vor susţine o serie de momente de dans contemporan şi balet neoclasic în Centrul Istoric al Sibiului. În mod inedit şi diferit faţă de ediţiile anterioare ale evenimentului, Teatrul de Balet Sibiu oferă publicului posibilitatea de a vedea live, cum arată o sesiune de studii de balet. Astfel, cei 40 de dansatori, din corpul de balet al Teatrului de Balet Sibiu, veniţi la Sibiu din toate colţurile lumii, alături de prim solista si maestra de studii Adela Floricioiu, vor susţine o demonstraţie de studii de balet în Piaţa Huet. Momentul va fi urmat de o invitaţie la dans adresată publicului prezent la eveniment.

„Arta unui dansator profesionist de balet, momentele acelea de graţie din timpul fiecărui spectacol, delicateţea fiecărei mişcări şi mai ales felul unic în care dansatorii de balet lasă impresia publicului că totul este atât de uşor, ascund în spate sute de ore de repetiţii. Dansatorii sunt în studioul de repetiţii de luni până sâmbătă. Încep fiecare zi la ora 9 dimineaţa cu o oră de studii de balet şi continuă de multe ori până seara târziu cu repetiţii pentru spectacolele programate. Efortul lor este unul uriaş, dar asumat şi care vine din pasiunea lor pentru dans şi mişcare. Duminică invităm publicul, în aer liber, în oraşul eliberat de maşini, să descopere ce presupune efortul unui dansator şi să se alăture nouă într-un exerciţiu de a redescoperi bucuria dansului şi a mişcării.” Ovidiu Dragoman, director Teatrul de Balet Sibiu

Programul reprezentaţiilor TBS, de duminică, 18 septembrie 2022, în cadrul Săptămânii Europene a Mobilităţii

Ora 10.30 – str. A. Iancu, pe carosabil, în zona Poliţiei Centrului Istoric
Moment de dans contemporan
Coregrafia Marcello Algeri
Durata aproximativă: 5 min

Ora 11.00 – str. Mitropoliei, pe carosabil, zona dintre Biserica Reformată şi intrarea în Piaţa Huet
Moment de balet neoclasic
Coregrafia Aleisha Gardner
Dansatori: Ayaka Nagai şi Kenichi Murata
Durata aproximativă: 5 min

Ora 12.00 – Piaţa Huet, zona din faţa intrării în curtea Bisericii Evanghelice Sibiu
Studii demonstrative de balet
Maestru de balet: Adela Floricioiu
Participă toţi dansatorii din corpul de balet al Teatrului de Balet Sibiu
Durata aproximativă: 30 min

Ora 12.30 – Piaţa Huet, zona din faţa intrării în curtea Bisericii Evanghelice Sibiu
Invitaţie la dans – lecţii gratuite de dans pentru public susţinute de dansatorii Maria Trabalon (Spania), Andreea Simionaş (România), Johan Mancebo (Republica Dominicană) şi Patricilio Jaramillo (Ecudor)
Durata aproximativă: 30 min

Ora 13.00 – Piaţa Schiller
Moment de balet neoclasic
Coregrafia Aleisha Gardner
Dansatori: Ayaka Nagai şi Kenichi Murata
Durata aproximativă: 5 min

Teatrul de Balet Sibiu (TBS) a fost înfiinţat în anul 2008, având la bază corpul de balet al Casei de Cultură a Municipiului Sibiu – instituţie subordonată Consiliului Local Sibiu şi Primăriei Municipiului Sibiu. Având o echipă artistică internaţională încă de la înfiinţare, model preluat ulterior de majoritatea companiilor de dans din ţară, Teatrul de Balet Sibiu are în componenţa sa artişti proveniţi din România, Ucraina, Noua Zeelandă, Australia, Canada, Spania, Portugalia, Italia, Marea Britanie, Franţa, Japonia, Republica Dominicană, Ecuador, Columbia şi Cuba. Cu un repertoriu care include cele mai importante titluri ale baletului clasic dar şi producţii de balet neo-clasic şi dans contemporan, cu un bogat palmares de turnee în ţară şi străinătate, Teatrul de Balet Sibiu a devenit în cei paisprezece ani de existenţă un reper important al scenei dansului în România.

Biletele pentru noua stagiune a Teatrului de Balet Sibiu au fost puse în vânzare şi pot fi cumpărate online, fără niciun comision sau cost suplimentar, de pe site-ul Teatrului de Balet Sibiu sau de pe site-ul partenerului de ticketing Kompostor.ro.

Având ca temă centrală mesajul „Simte ritmul. Rămâi tânăr. La Teatrul de Balet Sibiu”, noua stagiune a baletului sibian începe vineri, 7 octombrie 2022 cu premiera de dans contemporan „Romeo şi Julieta. Rock Story”, coregrafia Marcello Algeri, şi aduce publicului, până în luna decembrie, nu mai puţin de douăsprezece reprezentaţii de dans contemporan, balet clasic sau neoclasic.

În Sibiu, biletele pot fi cumpărate de la sediul administrativ al instituţiei Parcul Tineretului, nr. 1, de luni până joi (9:00 – 16:00) sau vineri (9:00 – 13:30). Costul unui bilet este de 20 de lei. Elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de 50% reducere.

Sursa foto sibiuballet.ro