Publicat: 18 Septembrie, 2020 - 12:42
Share

Duminică, 20 septembrie, spectacolul "CU MASCĂ sau FĂRĂ MASCĂ, OAMENII VOR SĂ ZÂMBEASCĂ!", susţinut de artiştii Teatrului de Revistă "Constantin Tănase", va încheia oficial cea de-a VIII-a ediţie a festivalului "Bucureştii lui Caragiale", organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB, cu ocazia Zilelor Bucureştiului.

Teatrul de Revistă "Constantin Tănase" va juca duminică, 20 septembrie, de la orele 20:00, în Parcul Cişmigiu, chiar de Ziua Bucureştiului - 20 septembrie 2020 fiind data la care se împlinesc 561 de ani de la prima atestare documentară a oraşului - spectacolul "CU MASCĂ sau FĂRĂ MASCĂ, OAMENII VOR SĂ ZÂMBEASCĂ!", o premieră a stagiunii 2020-2021.

În acest spectacol, publicul va avea ocazia să-i aplaude pe artiştii Teatrului "Constantin Tănase" care, la rândul lor, aşteaptă cu bucurie şi nerăbdare reîntâlnirea cu spectatorii. Spectacolul, realizat de VASILE MURARU şi VALENTINA FĂTU, este o Revistă plină de culoare şi savoare, cu umor de calitate, recitaluri de muzică uşoară şi momente coregrafice de excepţie.

Aşadar, duminică, 20 septembrie, de la ora 20:00 pe scena din Parcul Cişmigiu a Festivalului "Bucureştii lui Caragiale" vor urca ALEXANDRU ARŞINEL, VASILE MURARU şi VALENTINA FĂTU, LILIANA MOCANU, NAE ALEXANDRU şi CRISTIAN SIMION, BIANCA SARBU ROMANESCU, ALIN GHEORGHIŞAN şi DANIELA TĂNASE.

Vor mai participă: Baletul şi Orchestra Teatrului de Revistă "Constantin Tănase".

Scenografia este semnată de FRANCESCA CIOANCĂ şi ANA IULIA POPOV, coregrafia de CORNEL POPOVICI (asistent Edy Chiriţescu), iar conducerea muzicală este asigurată de compozitorul şi orchestratorul DAN DIMITRIU, dirijorul Orchestrei Teatrului.

Spectacolul "CU MASCĂ sau FĂRĂ MASCĂ, OAMENII VOR SĂ ZÂMBEASCĂ!" se joacă în această perioadă pe scena Grădinii de vară Herăstrău a Teatrului de Revistă "Constantin Tănase", următoarele reprezentaţii fiind programate pe 19 şi 26 septembrie, respectiv pe 3 şi 10 octombrie, de la ora 19:00.

Organizată de Primăria Capitalei, prin ARCUB, şi desfăşurată sub motto-ul #SusţinemCulturaRO, ediţia din acest an a festivalului "Bucureştii lui Caragiale" şi-a extins repertoriul în afara operei lui Caragiale şi a invitat teatrele bucureştene să prezinte, în cadrul evenimentului, cele mai de succes spectacole, pe parcursul a 10 weekend-uri, în perioada 18 iulie - 20 septembrie, pe scena în aer liber din Parcul Cişmigiu.

În contextul restricţiilor impuse de pandemia COVID-19, proiectul "Bucureştii lui Caragiale" şi-a propus să susţină instituţiile publice şi teatrele independente din Capitală, oferind o platformă de promovare a activităţii în condiţiile în care nu toate dispun de infrastructura necesară pentru a îşi reorganiza activitatea în spaţii deschise. Astfel, după o lungă perioadă în care nu s-au putut bucura de evenimente culturale, bucureştenii au avut acces la spectacole de teatru pe tot parcursul verii şi începutul toamnei. De la teatru pentru copii, producţii independente, spectacol de Revistă, comedii muzicale, clasice şi contemporane, din programul festivalului au făcut parte spectacolele Centrului Cultural LUMINA, care a deschis festivalul, Teatrului Bulandra, Teatrului Nottara, Teatrului Evreiesc de Stat, Teatrului Mic, UNATC, Teatrului Excelsior, Teatrului "Ion Creangă", Operei Comice pentru Copii, "În Culise", Teatrului Ţăndărică, Creart, Teatrului Dramaturgilor, Teatrului Godot, Teatrului Coquette, Teatrului Arte Dell'Anima, Teatrului Elisabeta, Teatrului "Stela Popescu" şi, nu în ultimul rând, spectacolul Teatrului de Revistă "Constantin Tănase", care va închide oficial acest festival.

Desfăşurarea evenimentului implică respectarea tuturor măsurilor de siguranţă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 aşa cum au fost aprobate prin ORDINUL nr. 2.941/1.120/2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 531 din 19 iunie 2020.

Tag-uri Institutii: