Publicat: 19 Septembrie, 2020 - 16:55
Share
Duminică, de la ora 20:00, în parcul Cișmigiu,

Duminică, 20 septembrie, spectacolul ”CU MASCĂ sau FĂRĂ MASCĂ, OAMENII VOR SĂ ZÂMBEASCĂ!”, susținut de artiștii Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”, va încheia oficial cea de-a VIII-a ediție a festivalului ”Bucureștii lui Caragiale”, organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB, cu ocazia Zilelor Bucureștiului.

Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” va juca duminică, 20 septembrie, de la orele 20:00, în Parcul Cișmigiu, chiar de Ziua Bucureștiului - 20 septembrie 2020 fiind data la care se împlinesc 561 de ani de la prima atestare documentară a orașului - spectacolul ”CU MASCĂ sau FĂRĂ MASCĂ, OAMENII VOR SĂ ZÂMBEASCĂ!”, o premieră a stagiunii 2020-2021.

 

            În acest spectacol, publicul va  avea ocazia să-i aplaude pe artiștii Teatrului “Constantin Tănase” care, la rândul lor, așteaptă cu bucurie și nerăbdare reîntâlnirea cu spectatorii. Spectacolul, realizat de VASILE MURARU şi VALENTINA FĂTU, este o Revistă plină de culoare și savoare, cu umor de calitate, recitaluri de muzică ușoară și momente coregrafice de excepție.

 

Așadar, duminică, 20 septembrie, de la ora 20:00 pe scena din Parcul Cișmigiu a Festivalului ”Bucureştii lui Caragiale” vor urca ALEXANDRU ARȘINEL, VASILE MURARU şi VALENTINA FĂTU, LILIANA MOCANU, NAE ALEXANDRU și CRISTIAN SIMION, BIANCA SÂRBU ROMANESCU, ALIN GHEORGHIȘAN și DANIELA TĂNASE.

Vor mai participa: Baletul și Orchestra Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”.

Scenografia este semnată de FRANCESCA CIOANCĂ și ANA IULIA POPOV, coregrafia de CORNEL POPOVICI (asistent Edy Chirițescu), iar conducerea muzicală este asigurată de compozitorul  și orchestratorul DAN DIMITRIU, dirijorul Orchestrei Teatrului.

 

Spectacolul ”CU MASCĂ sau FĂRĂ MASCĂ, OAMENII VOR SĂ ZÂMBEASCĂ!” se joacă în această perioadă pe scena Grădinii de vară Herăstrău a Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”, următoarele reprezentații fiind programate pe 19 și 26 septembrie, respectiv pe 3 și 10 octombrie, de la ora 19:00.

 

Organizată de Primăria Capitalei, prin ARCUB, și desfăşurată sub motto-ul #SusţinemCulturaRO, ediţia din acest an a festivalului „Bucureştii lui Caragiale” şi-a extins repertoriul în afara operei lui Caragiale şi a invitat teatrele bucureștene să prezinte, în cadrul evenimentului, cele mai de succes spectacole, pe parcursul a 10 weekend-uri, în perioada 18 iulie - 20 septembrie, pe scena în aer liber din Parcul Cişmigiu.

  În contextul restricţiilor impuse de pandemia COVID-19, proiectul „Bucureştii lui Caragiale” şi-a propus să susţină instituțiile publice și teatrele independente din Capitală,  oferind o platformă de promovare a activităţii în condiţiile în care nu toate dispun de infrastructura necesară pentru a îşi reorganiza activitatea în spaţii deschise. Astfel, după o lungă perioadă în care nu s-au putut bucura de evenimente culturale, bucureştenii au avut acces la spectacole de teatru pe tot parcursul verii şi începutul toamnei. De la teatru pentru copii, producţii independente, spectacol de Revistă, comedii muzicale, clasice şi contemporane, din programul festivalului au făcut parte spectacolele Centrului Cultural LUMINA, care a deschis festivalul, Teatrului Bulandra, Teatrului Nottara, Teatrului Evreiesc de Stat, Teatrului Mic, UNATC, Teatrului Excelsior, Teatrului ”Ion Creangă”, Operei Comice pentru Copii, ”În Culise”, Teatrului Ţăndărică, Creart, Teatrului Dramaturgilor, Teatrului Godot, Teatrului Coquette, Teatrului Arte Dell’Anima, Teatrului Elisabeta, Teatrului ”Stela Popescu” și, nu în ultimul rând, spectacolul Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase”, care va închide oficial acest festival.

  Desfășurarea evenimentului implică respectarea tuturor măsurilor de siguranță pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 aşa cum au fost aprobate prin ORDINUL nr. 2.941/1.120/2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 531 din 19 iunie 2020.

 

 

Tag-uri Institutii: