26 iulie 2021

Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” prezintă premiera spectacolului „Nişte senzaţii”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Sâmbătă, 6 martie 2021, ora 19:00, la Sala Savoy va avea loc premiera spectacolului „Nişte senzaţii”, după piesa „A răposat mama coniţei” de Georges Feydeau.

Regia este semnată de Alexandru Arşinel, care joacă şi rolul principal, alături de Ana Maria Donosa, Cristian Simion şi Miruna Birău

Spectacolul „Nişte senzaţii”, cea mai nouă premieră a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, este o comedie savuroasă din perioada La Belle Epoque, după piesa „A răposat mama coniţei” (titlul original, „Feu la mere de Madame”) a celebrului dramaturg francez Georges Feydeau (1862-1921).

Vodevil într-un act, spectacolul a fost prezentat în premieră pe 15 noiembrie 1908 pe scena Comedie-Royale din Paris, fiind foarte bine primit de public şi de criticii de teatru ai vremii.

Piesele lui Georges Feydeau se remarcă prin ritm alert, construcţii meticuloase, precise şi cu puternic caracter satiric la adresa naturii umane, iar comedia „Nişte senzaţii” nu este mai prejos. Spectacolul este unul plin de umor, de răsturnări de situaţie şi nenumărate situaţii comice, o radiografie plină de haz a relaţiilor de cuplu. Abordarea acestuia, atât din punct de vedere al viziunii artistice şi regizorale, cât şi al coregrafiei, scenografiei şi costumelor este una de teatru clasic, cu elemente din spectacolul de Revistă.

„Îmi doream de mult să montez o comedie cu tentă de vodevil, acel ceva care să ne scoată din tiparul permanent al Revistei, chiar dacă eu însumi sunt creat şi funcţionez în spiritul acestui gen unic în lume” – spune Alexandru Arşinel. „Am repetat mai bine de un an, în condiţiile pandemiei, a fost greu, anevoios, în trepte, cu hop-uri, dar, atunci când credeam că gata, am scăpat şi că mergem mai departe, iar se închidea totul… Important este că am reuşit să ducem acest proiect la capăt. Am adaptat firul poveştii şi parte din replici la ceea ce se întâmplă în zilele noastre. Am colaborat la regia spectacolului cu Gina Lazăr, o regizoare tânără, talentată şi apropiată ca gândire de genul de Revistă, de comedie, în general şi am fost ajutat de ambiţia, determinarea şi dăruirea actorilor. Cred că va fi un succes al Teatrului de Revistă!”.

– Spectacolul „Nişte senzaţii”
Regia: Alexandru Arşinel
Asistent regie: Gina Lazăr
Durata spectacolului: 1h:40′ (fără pauză)

Distribuţie: Alexandru Arşinel (Joseph), Ana Maria Donosa (Yvonne), Cristian Simion (Lucien), Miruna Birău (Annette)
Mişcare scenică: Valentin Roşca
Scenografia:Ana Iulia Popov

Reprezentaţiile cu spectacolul „Nişte senzaţii” sunt programate astfel:

– Sâmbătă 6 martie 2021, ora 19:00
– Sâmbătă 13 martie 2021, ora 19:00

Biletele s-au pus în vânzare, atât online, pe www.teatrultanase.ro, cât şi la casa de bilete a Sălii Savoy.

Costul unui bilet: 30 lei

Casa de bilete:
Sala SAVOY – Calea Victoriei nr. 33, sector 1
Program: Luni – Duminică: orele 11.00 – 19.00

Contextul pandemiei de COVID-19 impune reguli speciale de acces şi de conduită în timpul spectacolelor, de aceea, vă rugăm ca, pentru evitarea oricăror riscuri, să vă informaţi asupra acestora şi să le respectaţi: https://teatrultanase.ro/2021/01/30/revenim-pe-scena/

Vă aşteptăm cu drag la spectacolele Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, în condiţii de siguranţă!