20 septembrie 2021

Teatrul de Stat Constanţa invită publicul la un spectacol despre Maria Tănase şi la o comedie muzicală franţuzească

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Teatrul de Stat Constanţa vă invită, în weekend, la un spectacol despre Maria Tănase şi la o comedie muzicală franţuzească

Vă invităm la un weekend teatral în care să vă delectaţi, sâmbătă, cu vocea actriţei Mirela Pană, atât de asemănătoare cu a legendarei Maria Tănase, dar şi cu talentul comic şi muzical al actorilor din comedia franţuzească poliţistă de duminică, acompaniaţi live de un band excelent. Constanta celor două seri este prezenţa pe scenă a pianistei Elena Gatcin, talentată artistă din Republica Moldova care locuieşte de 12 ani la Constanţa. De curând, a intrat în semifinala concursului Românii au talent, obţinând Golden Buzz de la cântăreaţa Andra.

Sâmbătă, 5 iunie, ora 19:00, sunteţi invitaţi la spectacolul „MARIA TĂNASE. O POVESTE”, scenariul şi regia Carmen Lidia Vidu, multimedia: Cristina Baciu, scenografia: Lăcrămioara Dumitraşcu. Regizoarea Carmen Lidia Vidu a fost nominalizată recent la premiile UNITER din acest an.

„MARIA TĂNASE. O POVESTE” înfăţişează o versiune despre viaţa celebrei cântăreţe, cu aspecte ale personalităţii ei care sunt mai puţin cunoscute. Documente autentice, scrisori de arhivă, frânturi din interviurile, gândurile şi amintirile ei, analogii cu Edith Piaf sau cu Frida Kahlo, toate alcătuiesc o imagine coerentă a unei femei superbe şi puternice. Într-o montare inedită, cu o imagistică luxuriantă, actriţa şi cântăreaţa Mirela Pană dă viaţă, cu sensibilitate şi talent, Mariei Tănase, acompaniată de pianista Elena Gatcin.

Duminică, 6 iunie, tot de la ora 19:00, aveţi ocazia să vizionaţi spectacolul „CRIMA DIN STRADA LOURCINE” o comedie muzicală de Eugene Labiche, traducere Violeta Popa, regia Vlad Cristache, scenografia Mădălina Niculae şi Andreea Tecla, muzica originală Tibor Cari.

În distribuţie: Marian Adochiţei, Andrei Cantaragiu, Florina Stănculeţ, Andrei Bibire, Ştefan Mihai. Ei sunt acompaniaţi live de formaţia alcătuită din pianista Elena Gatcin, clarinetistul Marian Gănescu şi percuţionistul Marius Cristian Zaval.

Divertisment autentic, de cea mai bună calitate; o poveste delicioasă, de roman poliţist, în care comicul de situaţie se combină cu o dinamică excelentă a personajelor; un decor colorat, de Belle Epoque, plin de elemente surprinzătoare; un band care, răspunzând la indicaţiile dirijorale ale personajelor principale, acompaniază live actorii; suspans şi tensiune, dar mai ales haz, de care avem cu toţii nevoie.

* * *

Asigurăm spectatorii că în Teatrul de Stat Constanţa sunt aplicate toate măsurile de protecţie – nebulizarea spaţiilor şi distanţarea atât în timpul accesului şi ieşirii, cât şi în timpul reprezentaţiilor.

* * *