2 iulie 2022

Teatrul de Stat Constanţa (TSC) invită publicul la ultimele trei reprezentaţii

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Teatrul de Stat Constanţa (TSC) invită publicul la ultimele trei reprezentaţii care vor avea loc la sediul din Bulevardul Ferdinand înainte de începerea lucrărilor de reabilitare a clădirii.

Vineri, 22 octombrie, de la 19:00, este programat spectacolul „DOI TINERI DIN VERONA” de William Shakespeare, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu.

Acest spectacol a fost selecţionat pentru ediţia cu numărul 31 a Festivalului Naţional de Teatru, cel mai prestigios eveniment naţional teatral. După 14 ani de absenţă din selecţia FNT, Teatrul de Stat Constanţa dovedeşte din nou că se află printre valorile teatrului românesc. Conceptul din acest an al FNT este CREAŢIA. RECREAŢIA. RE-CREAŢIA, încercând să surprindă astfel răspunsul artiştilor la noile condiţii de creaţie, în contextul pandemiei. Spectacolul nostru a fost inclus în secţiunea CLASIC. RECREAT.

„Doi tineri din Verona” de William Shakespeare, regia Alexandru Mâzgăreanu, decorul Andreea Săndulescu, costumele Alexandra Mâzgăreanu, este un spectacol cu o distribuţie numeroasă ce cuprinde actori de toate vârstele din Teatrul de Stat Constanţa: Florin Aioane, Andrei Bibire, Ecaterina Lupu, Cristiana Luca, Liviu Manolache, Andrei Cantaragiu, Maria Lupu, Cătălina Mihai, Lucian Iftime, Florina Stănculeţ, Vlad Linţă, Theodor Şoptelea, Ştefan Mihai, Graţian Prisăcariu, Alina Manţu, Arina Cojocaru, Tiberiu Roşu.

Valentin pleacă din Verona la Milano pentru a-şi desăvârşi educaţia „într-o altă cultură”, iar prietenul lui cel mai bun, Proteus, rămâne acasă, căci o iubeşte pasional pe Iulia. Valentin, care, la început, nu îl înţelege pe Proteus şi nu crede în puterea iubirii, se îndrăgosteşte nebuneşte de Silvia, fiica ducelui din Milano. Prietenul său, trimis şi el la curtea ducelui, o uită într-o clipă pe iubita lui atunci când o întâlneşte pe iubita lui Valentin.

Regizorul Alexandru Mâzgăreanu a ştiut să exploateze entuziasmul tinerilor actori şi experienţa celor mai în vârstă pentru a crea un spectacol complex, cu multe sugestii culturale ce exced textul şi epoca în care este plasată acţiunea. „O altă cultură” devine, în viziunea regizorală cu totul aparte a lui Alexandru Mâzgăreanu, cultura Extremului Orient, păstrând, totodată, intact spiritul poveştii shakespeariene.

Sâmbătă 23 octombrie, tot de la ora 19:00, puteţi vedea cea mai recentă premieră a TSC, „GOI PUŞCĂ”, de Simon Beaufoy, după celebrul film Full Monty, în regia lui Vlad Cristache. Este un spectacol nerecomandat copiilor sub 14 ani, căci este vorba despre şase şomeri din Sheffield, care ajung la capătul puterilor şi, pentru a se redresa, decid să facă împreună un show de striptease pentru toate femeile din oraş. Ei încearcă să-şi rezolve, astfel, diversele probleme: unul nemaiputând să plătească pensia alimentară şi să-şi vadă copilul, prietenul său cel mai bun îndepărtându-se de soţia lui, căci nu se mai simţea bărbat îndeajuns, altul minţindu-şi în fiecare zi soţia că pleacă la muncă, pentru a nu-i provoca o decepţie, deşi era şomer de 6 luni, iar altul fiind în pragul sinuciderii. O comedie britanică plină de suflet, care a avut un succes imens la ecranizare, numărându-se printre filmele cult din anii 90.

Scenografia spectacolului este semnată de Mădălina Niculae, coregrafia, de Ştefan Lupu, iar lighting design-ul, de Alexandru Bibere. Asistent de coregrafie este Florina Stănculeţ,

În distribuţie: Marian Adochiţei, Ionuţ Paul Ştefan, Iulian Enache, Theodor Şoptelea, Florentin Roman, Florin Aioane / Ştefan Mihai, Matei Doreanu, Alina Manţu, Florina Stănculeţ, Liliana Cazan / Luiza Sarivan, Liviu Manolache / Dan Cojocaru, Andrei Cantaragiu, Adrian Dumitrescu, Remus Archip, Andrei Bibire, Laura Iordan Adrian, Georgiana Mazilescu, Lana Moscaliuc, Ecaterina Lupu / Cristiana Luca.

Duminică 24 octombrie, de la ora 19:00, „MEMORIA APEI” de Shelagh Stephenson, un spectacol de Vladimir Anton, care semnează regia artistică, traducerea şi adaptarea. Scenografia: Maria Miu, asistent scenografie: Diana Sav, lighting design: Lucian Moga.

În distribuţie: Laura Iordan Adrian, Dana Dumitrescu, Alina Manţu, Georgiana Rusu, Andu Axente, Liviu Manolache.
Trei surori se întâlnesc, după mulţi ani în care nu s-au văzut, rememorând întâmplări din copilărie, reînviind rivalităţi şi certuri vechi, ceea ce dă naştere unor scene de un umor savuros.

Fiecare dintre surori se află în câte o relaţie şi fiecare relaţie este într-un moment de criză. Conflictele sunt alimentate de alcool şi marijuana, astfel ieşind la iveală frustrări şi adevăruri pe jumătate conştientizate sau blocate cu bună-ştiinţă.

În clădirea din Bulevardul Ferdinand nr. 11 vor începe lucrările incluse într-un proiect de eficientizare energetică a clădirii, finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3 – „Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon”.
În acest sediu, care aparţine Primăriei Constanţa, Teatrul de Stat Constanţa şi-a desfăşurat activitatea din anul 2004, când, în urma comasării abuzive a instituţiilor de spectacole, a fost mutat din sediul său, din strada Mircea cel Bătrân, care îi fusese repartizat în anul 1952, la un an după înfiinţare.

FOARTE IMPORTANT: Potrivit normelor legale în vigoare, în sala Teatrului de Stat Constanţa nu este permis accesul decât pentru persoanele vaccinate împotriva Covid 19 şi pentru cele care au trecut prin boală. Acestea vor prezenta la intrare documentele doveditoare. De asemenea, masca de protecţie este obligatorie pe toată durata prezenţei în sediul TSC.
Asigurăm spectatorii că în Teatrul de Stat Constanţa sunt aplicate toate măsurile de protecţie, în contextul pandemiei de Covid 19.

Biletele la spectacolele Teatrului de Stat Constanţa pot fi achiziţionate fie online, prin platforma www.mystage.ro , fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanţa – Bulevardul Ferdinand Nr. 11

Vă mulţumim că ne sunteţi mereu alături şi vă aşteptăm cu drag la teatru!