9 august 2022

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” deschide Stagiunea 2021 / 2022

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ne reîntâlnim cu publicul în Sala de Spectacole duminică, 5 septembrie 2021, la ora 19:00, la LISELOTTE ÎN MAI de Pozsgai Zsolt, regia: Cătălin Vasiliu, scenografia: Daniel Divrician, o producţie din anul 2020. În distribuţie, actriţa Oana Preda (Liselotte) şi actorul Răzvan Clopoţel (Karl, Ludwig, Henri, Roland, Nicolas, Man in Black).

„LISELOTTE ÎN MAI este o comedie spumoasă, o comedie vie. O partitură excelentă pentru actriţă, o performanţă pentru actor, care interpretează mai multe roluri”, a declarat Cătălin Vasiliu, regizorul spectacolului.

Liselotte este o femeie aflată în căutarea unei perechi. Singura ei condiţie? Pretendenţii să rămână în viaţă!

Una dintre cele mai cunoscute piese ale dramaturgului ungur Pozsgai Zsolt, LISELOTTE ÎN MAI se bucură de popularitate pentru că se bazează foarte mult pe trusa de instrumente a actorului talentat, dar mai ales pentru că abordează probleme cu care se confruntă femeile şi bărbaţii oriunde în lume, apreciază autorul. „Singurătatea este un lucru îngrozitor. Trebuie să scapi de ea, dar de multe ori nu ai încotro”, a afirmat Pozsgai Zsolt într-un interviu acordat în 2020.

Spectacolul durează o oră şi jumătate şi se desfăşoară în condiţii de siguranţă sanitară, în conformitate cu reglementările în vigoare: Sala de Spectacole este dezinfectată cu dispozitive certificate DEKRA, gradul de ocupare este de 70% din capacitatea normală, locurile sunt distanţate, iar triajul epidemiologic, purtarea măştii, dezinfectarea mâinilor şi păstrarea distanţei faţă de ceilalţi sunt obligatorii pentru public şi pentru personalul de sală.

Biletele pot fi cumpărate de pe platforma online bilete.fanitardini.ro sau de la casa de bilete a Teatrului, din Domnească 59.

Tot duminică, 5 septembrie 2021, dar la ora 17:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacolul DORURILE MELE în aer liber, pe Aleea Domnească (în zona Spicul).

Spectacolul de poezie şi folk DORURILE MELE după versuri de Octavian Goga, regia: Vlad Vasiliu, scenografia: Elena Neagu, este o producţie din anul 2021. În distribuţie, actriţa Mihaela Lecca-Gorea (Aniţa Crâşmăriţa), actorii Lică Dănilă (Ţăran) şi Vlad Vasiliu (Ţăran) şi cantautorul Săndel Spînu (chitară şi voce).

Îmbinând versurile descriptive ale poetului Octavian Goga cu sunetele mângâietoare de chitară, DORURILE MELE ne dă prilejul să asistăm la momentele importante din viaţa satului românesc şi a locuitorilor acestuia – naşterea, tinereţea, prima iubire, nunta, munca, hora, boala, uneltirile, moartea – ajutându-ne să înţelegem, de fapt, caracterul universal al trăirilor noastre.

Reprezentaţia în aer liber durează 30 de minute. Accesul publicului este gratuit.