9 august 2022

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” invită publicul la spectacolele programate la sfârşitul acestei săptămâni

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În acest weekend la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”: UŞA E DESCHISĂ! | GENIUL CRIMEI | SOACRA CU TREI NURORI

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” invită publicul la spectacolele programate la sfârşitul acestei săptămâni.

Vineri, 11 februarie 2022, la ora 19:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacolul UŞA E DESCHISĂ! de Andrei Velea, regia: Vlad Ajder, scenografia: Daniel Divrician. Spectacolul a avut premiera în februarie 2021.

În distribuţie, actriţa Petronela BUDA în rolul Femeii.

UŞA E DESCHISĂ! este o monodramă ce are la bază piesa „Păpuşa din podul bunicii” a scriitorului gălăţean Andrei Velea, inspirată de un caz real şi publicată în cartea de proză scurtă „Plaja de la Vadu” (Editura Brumar, 2013). Piesa a fost montată în premieră absolută la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”.

În UŞA E DESCHISĂ!, o fostă studentă la Medicină condamnată pentru crimă cere îngăduinţă. Ea vrea să nască în libertate copilul pe care îl poartă în pântec. Pronunţarea sentinţei îi revine tacit spectatorului, ca un exerciţiu individual, intim, de a cântări cu mintea lucidă ceea ce sufletul a ales deja.
Spectacolul durează 60 de minute.

Sâmbătă, 12 februarie 2022, la ora 19:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacolul GENIUL CRIMEI de George F. Walker, regia: Radu Horghidan, scenografia: Daniel Divrician. Spectacolul a avut premiera în octombrie 2021.

În distribuţie: Ştefan FORIR (Rolly), Răzvan CLOPOŢEL (Stevie), Elena GHINEA (Shirley), Oana MOGOŞ (Amanda) şi Ionuţ MOLDOVEANU (Phillie).

Autorul piesei este dramaturgul şi scenaristul canadian George F. Walker, care a debutat în 1971 şi a scris de atunci peste 30 de piese de teatru şi numeroase scenarii de film, radio şi televiziune. GENIUL CRIMEI face parte dintr-un ciclu de şase piese pe care le-a publicat în anul 1997 sub titlul general „Suburban motel”. În toate cele şase piese, acţiunea se petrece într-o cameră de motel.

În GENIUL CRIMEI, Rolly şi Stevie, doi infractori mărunţi, dar cu principii, au o misiune simplă – să incendieze un restaurant. Însă, pentru că sunt împotriva violenţei de orice fel, ei schimbă planul în timpul loviturii. Ce poate merge prost de aici înainte?

Spectacolul durează 100 de minute şi este nerecomandat minorilor cu vârsta sub 16 ani.

Duminică, 13 februarie 2022, la ora 19:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacolul SOACRA CU TREI NURORI după povestea cu acelaşi titlu a lui Ion Creangă, adaptarea şi regia: Dan Mirea, scenografia: Daniel Divrician, coregrafia: Elena Anghel. Spectacolul a avut premiera în iunie 2019.

În distribuţie: Carmen ALBU (Aftimia), Svetlana FRIPTU (Maranda), Mihaela LECCA-GOREA (Anica), Aureliu BATCĂ (Constantin), Cristina UJA-NEAGU (Floarea), Vlad AJDER (Culai), Valeria TABAN (Agripina), Adelin ILIE (Gheorghiţă) şi Lică DĂNILĂ (Popa Leapşă).

Instrumentişti: Tamara MANEA, Doru ROŞCA, Vasile SAVIN şi Ionuţ DONOSE.
Spectacolul este o adaptare a poveştii „Soacra cu trei nurori” de Ion Creangă, apărută în 1875. Este anul în care Creangă îl cunoaşte pe Mihai Eminescu, pe atunci revizor şcolar la Iaşi şi Vaslui, cu care se împrieteneşte şi la îndemnul căruia scrie cele mai importante opere ale sale.

Povestea lui Creangă, adaptată pentru scenă şi montată cu meşteşug de regizorul Dan Mirea, un împătimit al umorului popular, expune spaţiul rural românesc şi vulnerabilităţile sale – „castele” săteşti, căsătoria ca mijloc de sporire a averii, autoritatea părintească -, precum şi conflictul dintre vechi şi nou.

Spectacolul durează 105 minute.

Biletele pot fi cumpărate de pe platforma online bilete.fanitardini.ro sau de la Agenţia Teatrală. Informaţii şi rezervări: 0758 049 850.

Participarea la spectacole este permisă doar în baza unui Certificat Verde valid, care să ateste vaccinarea completă împotriva COVID-19, testarea cu rezultat negativ sau trecerea prin boală. Certificatul poate fi descărcat de pe https://certificat-covid.gov.ro. Purtarea măştii este obligatorie. Gradul maxim de ocupare a sălii este de 30%.