Publicat: 15 Ianuarie, 2019 - 14:34
Share

Teatrul Excelsior din București a fost inclus în Cartea Recordurilor, pentru cea mai mare gradenă rotativă din lume, construită special pentru spectacolul "Vlaicu Vodă", pus în scenă anul trecut, pentru a celebra Centenarul Marii Uniri, potrivit unui comunicat.

Pe 21 ianuarie, de la ora 12.30, în Sala "Ion Lucian" a Teatrului Excelsior, va avea loc un eveniment prin care va fi celebrat acest titlu, la care vor participa actori și tehnicieni din echipa spectacolului "Vlaicu Vodă", alături de reprezentanți ai instituțiilor care au făcut posibilă realizarea superproducției. Vor fi acordate diplome onorifice emise de Guinness World Records care atestă performanța înregistrată de Teatrul Excelsior.

De asemenea, va fi prezentat, în premieră, un video making-of al producției "Vlaicu Vodă" și vor fi rememorate momente-cheie care pun în valoare universul fascinant pe care aceasta l-a generat, precum și rolul esențial al gradenei rotative în cadrul conceptului regizoral și scenografic al întregului spectacol.

"Această recunoaștere este cu atât mai importantă pentru noi cu cât nu am... depășit o performanță deja înscrisă, ci suntem primii care scriu în Cartea Recordurilor o astfel de performanță în domeniul-cultural artistic. O realizare cu atât mai valoroasă! Deci, chiar dacă vor mai fi proiecte care vor încerca să depășească această performanță, istoria va nota că noi am fost primii! Este un dar pe care Teatrul Excelsior îl face tuturor românilor. Le mulțumesc tuturor celor din echipa acestui proiect! Au fost peste 700 de oameni care au lucrat zi și noapte pentru reușita acestui proiect! Ne dorim ca performanța noastră să îi inspire pe toți cei care realizează proiecte culturale", a declarat Adrian Găzdaru, managerul Teatrului Excelsior.

Spectacolul "Vlaicu Vodă", de Alexandru Davila, în regia lui Horia Suru, a oferit publicului o experiență teatrală complexă. Spectacolul a fost prezentat în Piața Constituției din București, în perioadele 8 - 10 iunie și 22 - 26 august 2018.

Satul medieval construit în mărime naturală pentru acest eveniment a evocat, în cele mai mici detalii, fascinanta lume de acum șase veacuri. Nouă case, opt turnuri de apărare, patru ateliere de meșteșugari, un han și o biserică (interpretare după biserica Sân Nicoară, Curtea de Argeș), sute de costume și măști populare, zeci de muzicieni (instrumentiști, cor și ansamblu arhaic), alături de săteni, străjeri, călăreți, meșteșugari (olari, pielari, pictori, sculptori în lemn și țesătoare) au reconstituit atmosfera lumii românești medievale.

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: