6 iulie 2022

Teatrul „Gong” rescrie poveşti clasice pentru copiii de azi

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu prezintă, în acest final de săptămână, spectacolul „Cei trei purceluşi… care sunt patru!” în regia Evei Labadi. Spectacolul cu păpuşi va avea patru reprezentaţii, după următorul program:
– vineri, 12 noiembrie, de la ora 18:00
– sâmbătă, 13 noiembrie, de la orele 11:00 şi 18:00
– duminică, 14 noiembrie, de la ora 11:00

trailer: https://vimeo.com/265337657

Teatrul „Gong” reinventează povestea celor trei purceluşi într-un spectacol muzical şi ludic, în clasa purceluşilor constructori: Ginger, Edgar, Bruno şi Candid. Mândri absolvenţi la festivitatea de înmânare a diplomelor, cei patru purceluşi sibieni sunt preocupaţi să construiască case din materiale naturale şi parcuri pentru copii, în locul marilor construcţii profitabile precum Cazinoul lupului cel rău, Mr. Wolf. Povestea reinventată după faimosul basm englezesc este o alegorie despre bine şi rău, despre lupta dintre ele şi despre supremaţia binelui.

Montarea de la Sibiu vorbeşte şi despre lumea contemporană, atât de obsedată de profit şi de bani pentru care nu se dă în lături de la nimic, ba chiar distruge locurile de joacă ale copiilor şi spaţiile verzi, adică elementele esenţiale în existenţa unui om (copilăria şi natura) pentru a face loc construcţiilor profitabile. Desigur, toate acestea sunt povestite pe înţelesul celor mici, într-un basm care îmbină magia cu realitatea cotidiană.

Cei patru purceluşi vor ajunge pe scena Teatrului „Gong” cu ajutorul unui camion din lemn cu o lungime de 2,70 metri şi o greutate de 90 de kilograme. Producţia de la Sibiu îmbină tehnica teatrului de umbre cu arta mânuirii păpuşilor şi jocul actorilor la vedere. Spectacolul se bucură de contribuţia unor artişti importanţi ca scenograful Dio Zoltan, director artistic al Teatrului Ortiki din Debrecen (Ungaria) şi compozitorul Cari Tibor, câştigător al premiului UNITER 2013 pentru muzică în teatru. Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Jenő Major, Angela Paskuy, Adrian Prohaska, Andrei Hansel, Claudia Stuhler şi Daniel Neagu. Spectacolul are o durată de 50 de minute şi este adresat copiilor cu vârsta peste 3 ani.

Participarea la eveniment este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 şi pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV2, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii. Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptaţi de la această regulă.

Preţul unui bilet la oricare din reprezentaţii este de 12 lei, tarif flexibil. Mai multe detalii despre condiţiile de modificare a biletelor flexibile, puteţi găsi în regulamentul afişat pe teatrulgong.ro.