27 mai 2022

Teatrul Gong suplimentează numărul de locuri la spectacole

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu actualizează condiţiile de acces în sala de spectacole şi suplimentează numărul de bilete pentru toate producţiile programate până la finalul anului, în aplicarea Hotărârii de Guvern nr. 1242/08.12.2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

„Având în vedere că toate biletele pentru spectacolele cu Pinocchio, Cenuşăreasa şi Misterele Magiei au fost deja epuizate, cu siguranţă că e o surpriză plăcută pentru toţi cei care îşi doreau să vină la teatru la final de an, dar nu au reuşit să mai găsească bilete. Pe lângă suplimentarea locurilor, vor putea participa la evenimente şi cei care prezintă rezultatul negativ al unui test pentru infecţia cu SARS CoV-2. Toate celelalte reguli sanitare şi de distanţare socială rămân valabile.”, a declarat Adrian Tibu, directorul Teatrului pentru Copii şi Tineret din Sibiu.

Una dintre cele mai frumoase poveşti din toate timpurile prinde viaţă într-o montare de excepţie despre prietenie şi miracolul viselor. Actorii Teatrului „Gong” aduc un omagiu Sibiului romantic, printr-o montare ce reinventează povestea Cenuşăresei în Palatul Brukenthal. Spectacolul imaginat de Èva Labadi, pe ritmuri muzicale şi cu mult umor, se constituie ca o pledoarie plină de candoare pentru lumea basmelor ca pilon al copilăriei universale şi al bucuriei inocente. Producţia de la Sibiu se bucură de contribuţia unor artişti importanţi ca scenograful Dio Zoltan, co-fondator al Teatrului Ort Iki din Debrecen (Ungaria) sau compozitorul Cari Tibor, laureat al premiului UNITER pentru muzică în teatru. Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Angela Paskuy, Claudia Stuhler, Adrian Prohaska şi Jeno Major. Spectacolul are o durată de aproximativ 45 de minute şi se adresează copiilor cu vârsta peste 3 ani. „Cenuşăreasa – doar o poveste?” va fi prezentat sâmbătă, 11 decembrie, de la orele 11:00 şi 18:00, dar şi duminică, 12 decembrie, de la ora 11:00.

Descoperă magia sărbătorilor de iarnă într-un spectacol incendiar, în care visele devin realitate! Prezentat într-un decor de poveste, spectacolul Magicianului Christianis include o serie de numere interactive de prestidigitaţie şi iluzii comice, trucuri cu eşarfe, baghete, bastoane şi mese zburătoare, dar şi apariţii şi dispariţii misterioase. Cu ajutorul micilor voluntari din sală, Magicianul Christianis îşi dezvăluie arta spre uimirea şi amuzamentul publicului. Spectacolul are o durată de aproximativ 45 de minute şi este recomandat celor cu vârsta peste 5 ani. „Misterele Magiei” va fi prezentat vineri, 17 decembrie şi sâmbătă, 18 decembrie, de la orele 18:00.

Cunoaştem cu toţii povestea marionetei lui Geppetto şi peripeţiile prin care a trecut până a înţeles că trebuie să fie un băieţel cuminte. Pentru toate faptele rele a fost pedepsit, iar pentru cele bune a primit răsplata meritată. La Sibiu, povestea este completată de greieraşul care i-a fost tot timpul un bun sfătuitor, o adevărată „a doua conştiinţă”, care veghează mereu asupra copiilor, îndemnându-i să fie buni şi ascultători. Spectacolul în regia lui Lilly Krauss-Kalmar are o durată de aproximativ 60 de minute şi este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani. Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Jeno Major, Angela Paskuy, Monica Baldea, Claudia Stuhler, Adrian Prohaska, Daniela Dragomir, Gabriela Mitrea şi Hansel Andrei. „Aventurile lui Pinocchio” va fi prezentat sâmbătă, 18 decembrie şi duminică, 19 decembrie, de la orele 11:00.

Preţul unui bilet la oricare din reprezentaţii este de 12 lei. Pentru mai multe detalii despre acces şi condiţii, vă rugăm să vizitaţi teatrulgong.ro.

Participarea la eveniment este permisă doar pentru

– persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,

– persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore,

– persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptaţi de la această regulă.

CUM SE FACE DOVADA VACCINĂRII SAU A TRECERII PRIN BOALĂ

Dovada vaccinării sau trecerii prin boală pentru cetăţenii UE se realizează prin intermediul certificatului digital al UE privind COVID care va fi scanat de operatorul economic/organizator prin aplicaţia mobilă de verificare, iar în cazul cetăţenilor străini şi apatrizi definiţi potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, prin intermediul documentului de vaccinare emis de unitatea sanitară din afara României unde a fost administrat vaccinul sau, după caz, a documentului care atestă trecerea prin boală prezentat în limba ţării respective şi în limba engleză.

Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptaţi de la această regulă. Purtarea măştii de protecţie în toate spaţiile, precum şi pe toată durata evenimentelor rămâne obligatorie, cu excepţia copiilor cu vârsta sub 5 ani.

CONDIŢII SPECIALE ÎN CONTEXTUL EPIDEMIOLOGIC

Accesul publicului se face pe baza biletelor puse în vânzare online, pe teatrulgong.ro, în limita a maxim 50% din numărul de locuri disponibile, ca măsură de siguranţă sanitară.

Accesul în teatru este permis numai în condiţiile unui triaj observaţional, ce presupune măsurarea temperaturii fiecărui vizitator/spectator. La intrarea în teatru, este obligatorie folosirea dezinfectanţilor pentru mâini. Masca de protecţie este obligatorie pe toată durata vizitei. Toate spaţiile teatrului sunt dezinfectate în mod sistematic.

Mai mult decât atât, spaţiile publice din interiorul teatrului sunt aerisite şi dezinfectate complet, înainte de fiecare eveniment. Nebulizarea încăperilor se face cu un produs biocid de grupa I, utilizare profesională, non toxic, bactericid, fungicid, virucid şi sporicid, avizat de Ministerul Sănătăţii.