14 august 2022

Teatrul În Culise începe noul sezon teatral cu cinci spectacole jucate în premieră

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Începând cu 10 septembrie, Teatrul În Culise porneşte stagiunea 2021-2022 cu cinci producţii noi, pe care trupa teatrului, formată din peste 30 de actori tineri sau studenţi la actorie, aşteaptă cu nerăbdare să le prezinte publicului:

* 11 şi 19 septembrie: Chelnerul Mut de Harold Pinter
* 27 şi 26 septembrie: Scapă-mă de nevastă-mea! de Terry Roueche
* 25 septembrie şi 3 octombrie: Înger căzut la pat şi alte ritualuri de reîntoarcere de Ştefan Caraman
* 9 şi 17 octombrie: 69 de Igor Bauersima
* 16 şi 24 octombrie: Strip Poker de Jean-Pierre Martinez

Pornind de la ideea că teatrul rămâne acel tip de entertainment care merită timpul tău, echipa Teatrului În Culise a construit pentru această toamnă un repertoriu de spectacole care să încânte toate gusturile publicului, diversitatea fiind cuvântul cheie pentru această stagiune. Astfel, spectatorii vor găsi În Culise şi comedii uşoare şi drame cu greutate, dar şi spectacole sensibile, toate bazate pe texte contemporane, care abordează subiecte de actualitate.

Pe lângă cele cinci spectacole noi, stagiunea În Culise va cuprinde şi producţii mai vechi, deja consecrate (Clinica Sinucigaşilor, Anti Love Story, The Blue Room), cât şi titluri lansate în pandemie (Undeva la capătul lumii, Aeroport, Monoloagele Vaginului, Fază Lungă şi Colecţionarul).

Cristian Bajora, directorul În Culise, declară:”Pandemia nu ne-a impus starea de hibernare. Ne încăpăţânăm să rezistăm, cu orice sacrificiu, aşa că pe toată perioada verii am lucrat pentru lansarea noului sezon teatral, să avem titluri noi în repertoriu. Teatrul independent este o necesitate a zilelor noastre, atât pentru cei 200 de studenţi care devin actori în fiecare an şi au nevoie de spaţii în care să joace şi să se exprime, cât şi pentru spectatorii care au nevoie de teatru proaspăt, actual, în care să creadă şi să se regăsească. Iar viitorul teatrului independent se bazează exclusiv de iubirea artiştilor care îl slujesc şi caută să aducă bucurie prin ceea ce fac, dar şi pe iubirea spectatorilor, care merg să vadă spectacolele noastre şi susţin acest fenomen cultural să existe în continuare.”

Programul celor premierelor din luna septembrie:

* 11 septembrie, orele 16:00 şi 20:00 şi 19 septembrie, ora 19:00
Chelnerul Mut de Harold Pinter
Cu: Ionuţ Iftimiciuc, Radu Catană
Regie şi adaptare scenică: Alex Vlad
Un spectacol plin de mister şi suspans despre putere şi trădare în lumea mafiei.

Doi mafioţi ascunşi în subsolul unei case părăsite aşteaptă ordine de la superiorii lor. Ceea ce ar fi trebuit să fie o misiune de rutina se transformă rapid într-o cascadă de enigme alambicate atunci când cei doi află că nu sunt singuri în casă şi e posibil ca vieţile lor să fie în primejdie. Ben şi Gus sunt victime ale unei autorităţi nevăzute şi ne arată cum dinamica puterii poate să distrugă şi un parteneriat de lungă durată, cei doi ajungând să se certe, să se testeze şi să se întoarcă unul împotriva celuilalt. Chelnerul mut este un mix unic de mister, crimă, suspans şi dramă, în care fiecare spectator descoperă un adevăr emoţionant despre natura schimbătoare a omului.

* 17 septembrie, orele 16:00 şi 20:00 şi 26 septembrie, ora 19:00
Scapă-mă de nevastă-mea! de Terry Rouche
Cu: Ruxandra Coman, Francesca Fulop, Dorin Enache, Cosmin Gaspar
Regia: Adam S. Q. David

O comedie de situaţie plină de ritm şi pasiune al cărei titlu sintetizează perfect acţiunea principală: un soţ plictisit de căsnicia sa încearcă să scape cât mai uşor de soţie pentru a-şi trăi fericirea alături de amantă. Aşadar, ce faci când vrei să divorţezi şi să-ţi păstrezi şi banii şi amanta? Teo apelează la Alex, cel mai bun prieten al său, încercând să organizeze un flagrant cu prietenul şi soţia, pentru a avea un motiv de divorţ din care să iasă curat ca lacrima. Doar că lucrurile nu merg întotdeauna aşa cum te aştepţi. Un spectacol în care se poate regăsi fiecare dintre cei care au trecut printr-o lungă şi plictisitoare căsnicie şi pot să privească relaxaţi o comedie complicată despre infidelitate.

* 25 septembrie, orele 16:00 şi 20:00 şi 3 octombrie, ora 19:00
Înger căzut la pat şi alte ritualuri de reîntoarcere de Ştefan Caraman
Cu: Bianca Marinescu, Alex Vlad, Radu Catană, Eduard Păuna, Ionuţ Iftimiciuc, Iulian Sfircea, Dorin Enache, Carla Mihai, Graţiela Popa, Claudia Moroşanu, Andreea Boşneag, Cristian Bajora
Regia: Cristian Bajora

O comedie dulce-amăruie despre oamenii care aleg să se întoarcă întotdeauna prea târziu. Se întâmplă uneori să-ţi doreşti să revii la oameni, momente sau locuri. Doar că dorinţa aceasta apare de obicei când ceilalţi s-au obişnuit deja fără tine. Pentru că foarte multe lucruri în viaţă se întâmplă prea târziu. Îţi dai seama prea târziu că ai pierdut pe cineva pe care l-ai fi vrut înapoi în viaţa ta, îţi vei cere iertare prea târziu şi probabil te vei reîntoarce într-un loc drag atunci când spaţiul, aşa cum îl ştiai tu, nu mai există. Pentru că oamenii de fapt nu se schimbă, ci doar lucrurile din jur se transformă astfel încât să-ţi dea senzaţia că viaţa este mereu într-o continuă mişcare. Dar şi de asta îţi vei da seama probabil prea târziu. Cu o distribuţie de 12 actori, spectacolul spune şase poveşti despre relaţii pe care oamenii le construiesc şi apoi le abandonează. Acele relaţii de familie, de iubire sau de prietenie, spre care oamenii aleg să se întoarcă, dar o fac întotdeauna prea târziu. Iar la final rămân doar cu regretul lui „ce-ar fi fost dacă…”

Programul integral pentru luna septembrie, dar şi mai multe detalii despre spectacolele Teatrului În Culise găsiţi pe www.teatrulinculise.ro.

Teatrul În Culise. Din 2011, o mică armată de actori, regizori, teatrologi, tehnicieni, spectatori şi oameni care iubesc teatrul. Suntem furnizori de distracţie şi bucurie. O echipă de visători neîmblânziţi de sistem, care-şi doresc să-ţi arate că teatrul poate fi viu şi adevărat şi că rămâne acel tip de entertainment care merită timpul tău.