26 aprilie 2024

Teatrul Independent Osono îşi sărbătoreşte ziua de naştere în Budapesta

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Joi, 3 februarie 2022, Teatrul Independent Osono îşi sărbătoreşte ziua de naştere în Budapesta.

Cu prilejul aniversării, Trupa va prezenta spectacolul Nu exist, doar alţii mă văd, va organiza şi un workshop teatral, dar şi o întâlnire a membrilor Osono, de la începuturi până în prezent.

De la înfiinţarea să, în 1993, şi până astăzi, Trupa Osono a avut 187 de membri. În cei 30 de ani de existenţă, Teatrul Osono a produs 23 spectacole, dintre care 6 în coproducţie cu trupe din Thailanda, Maroc, Budapesta, Italia şi Sfântu Gheorghe. Cu aceste producţii şi coproducţii, Trupa a susţinut 1.523 reprezentaţii, din care 1.180 în ultimii 10 ani, în 322 de localităţi din 28 ţări, de pe 3 continente. Până în acest moment, producţiile artistice şi proiectele educaţionale ale Teatrului Independent Osono au câştigat 54 de premii naţionale şi internaţionale.

Prin performanţele sale, mai ales din ultimii 12 ani, Osono a reuşit să funcţioneze ca un teatru alternativ independent. În această calitate, pe lângă producţiile teatrale, Osono a lansat proiecte sociale şi educaţionale, pe diverse teme, la nivel naţional şi internaţional.

Şi în anul 2023, scopul Trupei Osono rămâne căutarea şi experimentarea de noi forme de expresie teatrală, prin care să-şi mărească şi să-şi diversifice publicul. Mai precis, programul Trupei va cuprinde reprezentaţii teatrale în formule diverse, de la teatru clasic până la teatru-forum în săli de clasă, tabere şi ateliere destinate tinerilor pasionaţi de teatru, cursuri de formare pentru profesori şi workshop-uri de autocunoaştere şi dezvoltare a personalităţii realizate pentru adulţi, dar şi proiecte internaţionale Erasmus.

Teatrul Osono este o iniţiativă teatrală independentă, un atelier cultural, unde tinerii au şansa de a experimenta diverse formule teatrale contemporane. Teatrul Osono produce spectacole de teatru, organizează workshop-uri şi training-uri pentru tineri şi adulţi, iar toate reprezentaţiile sale teatrale sunt urmate de dialoguri cu spectatorii, cu scopul de a exersa împreună comunicarea pe teme de interes comun.

Proiectele educaţionale şi sociale ale Trupei o intensă experienţă a cunoaşterii de sine, prin confruntarea cu ceilalţi.

Fondatorul Trupei şi liderul până anul 1998 a fost Salamon Andras. Din anul 1998 până în prezent, Trupa e condusă de Fazakas Misi.