29 septembrie 2022

Teatrul Masca anunţă începerea ediţiei 2022 a proiectului „Departe de centru, Aproape de oameni”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Teatrul Masca are deosebita plăcere de a-i invita pe bucureşteni la primul weekend de spectacole în cadrul proiectului „Departe de centru, Aproape de oameni”, ediţia 2022.

„Departe de centru, Aproape de oameni” este un proiect iniţiat de Teatrul Masca care îşi propune să ofere locuitorilor din cartierele dormitor aflate în proximitatea sediului nostru (Militari, Crângaşi, Drumul Taberei şi Giuleşti) şansa de a vedea, într-un cadru prietenos şi fără a trebui să se ducă până în centru, o suită de spectacole prezentate de o parte a instituţiilor culturale bucureştene, atât cele subvenţionate de PMB, cât şi cele independente: Teatrul Nottara, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Arte dell’Anima, Teatrul Coquette, Breasla Actorilor, Compania ,,Scuze, noi”, Teatrul Vasilache, Compania Unfortunate Thespians, Asociaţia cu timp pentru cultură, Teatrul Masca şi folkiştii Marius Matache şi Teddy Tudoroiu.

Primul weekend al proiectului înseamnă şi primele două spectacole care se vor juca în „Amfiteatrul Lacătelor de Dragoste”:

Sâmbătă 6 august, 19.30 – Teatrul Arte dell Anima- „Improfix” – Improvizaţia este arta de a crea din nimic ceva extraordinar, doar cu ajutorul imaginaţiei şi al abilităţilor actoriceşti. Un spectacol de improvizaţie nu presupune nimic altceva decât nişte actori carismatici, o bucăţică de scenă şi multă disponibilitate, iar din partea publicului puţină dorinţă de a participa la crearea magiei şi a bunei dispoziţii, spune Mihaela Sîrbu cel mai titrat coach de impro din România.

Duminică 7 august, 19.30 – Teatrul Coquette – „Doamne, ce zile minunate!” – La 60 de ani de la publicarea ultimei variante, piesa lui Samuel Beckett Oh, les beaux jours continuă să fie fascinantă prin umorul şi adâncimile reflexive ale unui nou tip de individ care legitimează absurdul: omul contemplativ. O femeie stă îngropată într-o movilă de pământ şi-şi vorbeşte viaţa în loc de a o trăi. Ea, împreună cu partenerii de scenă, trăieşte numai pentru şi prin spectatorii pe care uneori îi abordează ironic şi tandru. Ea e doar un personaj ale cărui persoane trăiesc în fiecare spectator.

Aflată la a doua ediţie, manifestarea cultural artistică se adresează publicului adult (+16).

Biletele se pot cumpăra de la casa de bilete a teatrului (ezervări şi informaţii la 0733.048.516) sau online. Pe pagina dedicată a evenimentului de pe www.masca.ro veţi găsi programul complet şi link-uri către cumpărarea de bilete.

Vă aşteptăm cu drag!

Calendarul complet al evenimentelor din cadrul proiectului

Sâmbătă 6 august, 19.30 – Teatrul Arte dell Anima- „Improfix”

Duminică 7 august, 19.30 – Teatrul Coquette – „Doamne, ce zile minunate!”

Sâmbătă 13 august, 19.30 – Scuze, noi – „O altă oră de dans!”

Vineri 19 august, 19.30 – Marius Matache & Teddy Tudoroiu – „Cartierul cu folk”

Sâmbătă 20 august, 19.30 – Teatrul Vasilache – „Doctor asimptomatic”

Duminică 21 august, 19.30 – Mike Săvuică şi Compania Unfortunate Thespians – „Femeia ca un câmp de luptă”

Joi 25 august, 19.30 – Asociaţia cu timp pentru cultură – „Moştenirea tăcută”

Sâmbătă 27 august, 19.30 – Teatrul Evreiesc de Stat – „Mazl Tov And Justice For All!”

Duminică 28 august, 19.30 – Teatrul Evreiesc de Stat – „Mazl Tov And Justice For All!”

Joi 1 septembrie, 19.30 – Breasla actorilor – „Wanted”

Vineri 2 septembrie, 19.30 – Teatrul Arte dell Anima- „Totul despre femei”

Sâmbătă 3 septembrie – Teatrul Nottara – „Oglinda neagră”

Duminică 4 septembrie – Breasla actorilor – „Ducele”