25 octombrie 2021

Teatrul Masca prezintă un nou spectacol

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Teatrul Masca vă invită la un nou spectacol, „Bucureşti Livrator”, scenariul şi regia David Schwartz. Primele două reprezentaţii vor avea loc sâmbătă, 5 şi duminică, 6 iunie, ora 20.00.

De 31 de ani, Masca şi-a obişnuit publicul bucureştean cu spectacole jucate în spaţiile neconvenţionale din cartiere. De această dată, din cauza normelor în vigoare, spectatorii sunt aşteptaţi în amfiteatrul din Bulevardul Uverturii nr. 14 – un spaţiu în aer liber, tot „de cartier”, de altfel singurul cu destinaţie exclusiv culturală din zona Crângaşi – Militari – Drumul Taberei.

Pentru locuitorii Capitalei, Bucureştiul înseamnă o mie de oraşe într-unul singur; există Bucureştiul văzut de la volanul taxiului sau cel măsurat în staţii de metrou, aşa cum există un Bucureşti văzut din Colentina, Pantelimon sau Ferentari. „Bucureşti Livrator” ar fi putut foarte bine să se numească şi „Cărăuş de Bucureşti”, pentru că în nomenclatorul oficial denumirea acestei meserii este de cărăuş. Spectacolul aduce în atenţie un Bucureşti traversat zi şi noapte de sute de livratori. Dar cine sunt aceste persoane? Cum este viaţa lor într-o epocă a comenzilor online? Care sunt visele şi aspiraţiile lucrătorilor de tip nou?

Spectacolul lui David Schwartz oferă posibile răspunsuri la aceste întrebări şi reprezintă un apel la conştientizare; livratorii nu au un sindicat care să îi reprezinte, nu îşi pot permite luxul de a contrazice regulamentele interioare ale companiilor pentru care lucrează şi au un statut vag precizat din punct de vedere al Codului Muncii. Iar noi uităm adesea că în spatele produselor pe care le comandăm se află un OM.

Distribuţiei spectacolului – Alina Crăiţă, Alex Cruceru, Petru Marginean, Valentin Mihalache, Cristina Panait, Anamaria Pîslaru – i se alătură realizatorii: Muzica şi versurile – Maria Sgârcitu, Mişcarea scenică – Mihai Mihalcea, Scenografia – Irina Gâdiuţă, Design grafic & obiect – Maria Mandea, Documentare – David Schwartz împreună cu echipa Teatrului Masca – , Scenariul şi regia – David Schwartz.

Participarea la spectacol se face conform regulamentului pe care îl puteţi accesa pe www.masca.ro. Bilete pe www.mystage.ro şi la Casa de Bilete a teatrului.

Vă aşteptăm în week-end la un spectacol eveniment!