Publicat: 26 August, 2020 - 09:15
Share

Teatrul Naţional din Timişoara îşi întâlneşte publicul din nou, fidel rostului său fundamental: unificarea speranţelor societăţii prin arta teatrului, într-un spaţiu al dialogului, care poate fi oricare - sub cupola teatrului sau sub cerul liber.

Desigur, regulile impuse de lege în prevenirea şi combaterea coronavirusului restricţionează accesul în sălile de spectacol şi în următoarea perioadă. Dar pentru că ne este foarte dor de spectatorii noştri, pentru că întâlnirea cu publicul în jurul poveştilor inimii şi minţii pe care le creează spectacolele noastre este esenţială şi a devenit de maximă necesitate în egală măsură pentru artişti şi spectatori, Teatrul Naţional din Timişoara construieşte un spaţiu de spectacol în aer liber. Mai precis, Teatrul Naţional a început lucrările de montare, în Parcul Civic, lângă Sala 2, a unei scene în aer liber, al cărei nume este, în sine, o declaraţie făcută publicului.

Astfel, Scena A ut DOR, va avea o capacitate maximă de 96 de locuri pentru spectatori, amplasate în conformitate cu normele privind combaterea coronavirusului.

Scena A ut DOR, având o dimensiune comparabilă cu orice scenă de interior, respectiv 10 x 10 m, se va preta reprezentaţiilor spectacolelor de teatru şi se va deschide publicului începând de marţi, 1 septembrie, ora 20:00, cu spectacolul Aeroport.

Următoarele spectacole programate de Teatrul Naţional în acest spaţiu sunt: Aeroport (miercuri, 2 septembrie, ora 20:00), M-am hotărât să devin prost (sâmbătă, 5 septembrie şi duminică, 6 septembrie, ora 20:00) şi Cloaca (marţi, 8 septembrie şi miercuri, 9 septembrie, ora 20:00).

Teatrul Naţional ia toate măsurile necesare pentru asigurarea vizionării spectacolelor în condiţii de siguranţă şi confort. De asemenea, spectatorii vor fi sprijiniţi pe tot parcursul prezenţei în spaţiul de spectacol în vederea respectării măsurilor de prevenţie.
Biletele vor putea fi achiziţionate online pe www.tntimisoara.com sau de la Agenţiile Teatrului Naţional (Agenţia "Mărăşeşti", str. Mărăşeşti nr. 2 şi Agenţia "Sala 2", Parcul Civic), orarul de funcţionare între orele 11:00 şi 19:00, de marţi până duminică. Preţul biletelor este de 40 de lei, respectiv 20 de lei , în funcţie de categoria de locuri.

Tag-uri Institutii: