29 septembrie 2022

Teatrul Naţional din Timişoara îşi propune să dezvolte arta teatrului

Distribuie pe rețelele tale sociale:

 

Teatrul Naţional din Timişoara îşi propune să dezvolte arta teatrului atât în termenii prezentului, cât mai ales în cei ai viitorului. Primul pas pe care îl face Teatrul Naţional în această direcţie este lansarea unui concurs de proiecte dedicat regizorilor.

Astfel, Teatrul Naţional din Timişoara lansează concursul de proiecte metaFuture. În urma concursului, vor fi selectate proiecte care vor fi montate la Teatrul Naţional.

Regizorii sunt invitaţi să transmită propuneri pentru un spectacol bazat pe un text sau adaptare după un text din literatura Science fiction sau pe un text transpus într-o viziune futuristă din punct de vedere tematic său vizual. Propunerea va conţine descrierea spectacolului, viziunea asupra montării, precum şi echipa de creaţie.

Proiectul/ proiectele câştigătoare vor fi montate la Teatrul Naţional din Timişoara, urmând să intre în repertoriul său curent. Regizorii vor lucra cu actorii Teatrului Naţional, în spaţiile şi cu echipa tehnică a Teatrului Naţional.

Proiectul metaFuture face parte din programul Reflector TNTm, cuprins în noul proiect de management aprobat pentru Teatrul Naţional din Timişoara.

Proiectele vor fi transmise pe adresa de mail tntm.office@tntimisoara.com. Data limită pentru transmiterea proiectelor este duminică, 10.04.2022.
Vă aşteptam cu drag !

Teatrul Naţional din Timişoara