21 mai 2022

Teatrul Naţional din Timişoara prezintă în premieră spectacolul EMINESCU

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Sâmbătă, 15 ianuarie 2022, de la ora 19, în Sala Mare, Teatrul Naţional din Timişoara prezintă în premieră spectacolul EMINESCU, scenariu pe texte din poezia şi publicistica lui Mihai Eminescu.

Creat în cadrul CelebrART, program dedicat personalităţilor şi evenimentelor majore ale culturii româneşti şi universale, program care face parte din noul mandat de management la Teatrul Naţional din Timişoara, spectacolul EMINESCU este construit şi prezentat cu ocazia ZILEI CULTURII NAŢIONALE 2022.
România îl identifică pe Mihai Eminescu, de cel puţin 133 de ani, cu însăşi Cultura naţională. Este un gest istoric, un gest care certifică asumarea culturii române prin Cuvântul ei cel mai înalt – Eminescu. Dincolo de simbol se află Poetul. Şi, dincolo de Poet, se află omul. În această întâlnire fundamentală dintre spirit şi emoţie se conturează harta unui destin: destinul unui om care, prin arta sa, ne-a călăuzit pe drumul propriei noastre culturi şi al propriei noastre limbi. Astfel, în 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naţionale, scena Teatrului Naţional devine, în rostirea verbului eminescian, un punct de incandescenţă culturală şi un epicentru spiritual de mare forţă.

Distribuţia spectacolului îi reuneşte pe trei dintre cei mai apreciaţi actori ai Teatrului Naţional din Timişoara – Ana Maria Cojocaru, Cătălin Ursu şi Cristian Szekeres. Regia artistică este semnată de Mihaela Lichiardopol; spaţiul scenografic aparţine Gabrielei Strugaru-Popa.

Biletele pot fi achiziţionate on-line pe www.tntimisoara.com sau fizic, de la Agenţia de bilete „Mărăşeşti” (str. Mărăşeşti nr. 2, orar: marţi – duminică, între orele 11 – 19). Precizăm că numărul de locuri este limitat în funcţie de normele de distanţare în vigoare.