9 august 2022

Teatrul Naţional din Timişoara readuce pe scenă un personaj celebru: Nora, în Nora. O casă cu păpuşi

Distribuie pe rețelele tale sociale:

 

Joi, 3 martie, de la ora 19, în Sala Mare, Teatrul Naţional din Timişoara readuce pe scenă un personaj celebru: Nora, în Nora. O casă cu păpuşi. Partea a doua de Lucas Hnath, în regia lui Radu Iacoban.

Nora se reîntâlneşte cu soţul pe care l-a părăsit acum 15 ani, sfidând toate normele vremii şi luându-şi viaţa în propriile mâini pentru a regla problema juridică. Deşi este construit pe arhitectura socială a epocii, spectacolul Naţionalului timişorean este de o modernitate frapantă. Prin adevărate negocieri care au ca miză destinul fiecăruia dintre personaje, povestea Norei şi a abandonatei sale familii parcurge cu multă inteligenţă, cu multă forţă şi cu umor întregul traseu al percepţiilor societăţii cu privire la femei, bărbaţi, relaţii maritale, libertate, educaţie.

În rolul titular, publicul o va vedea pe Claudia Ieremia, actriţă renumită a Naţionalului timişorean, căreia îi dau replica Ion Rizea, câştigător al Premiului UNITER în 2021. Acestora li se alătură actorii Teatrului Naţional Mirela Puia şi Andrei Chifu, precum şi masteranzi ai Facultăţii de Muzică şi Teatru din cadrul Universităţii de Vest, respectiv Oana Ioviţa, Sabine Oschanitzky, Iulia-Victoria Ioana, Ioana Balint, Bogdan Blistyar şi Raoul Horn.

Echipa de creaţie este completată de scenografii Tudor Prodan (decoruri) şi Corina Grămoşteanu (costume), precum şi de Flavia Giurgiu, care semnează coregrafia spectacolului.

Biletele pot fi achiziţionate on-line pe www.tntimisoara.com sau fizic, de la Agenţia de bilete „Mărăşeşti” (str. Mărăşeşti nr. 2, între orele 11 – 19). Precizăm că numărul de locuri este limitat în funcţie de normele de distanţare în vigoare.