1 iulie 2022

Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova va relua proiectul NAVETA CULTURALĂ

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova va relua proiectul lansat la începutul anului 2020 și oprit la scurtă vreme de la debut din cauza situației epidemiologice: NAVETA CULTURALĂ.

Astfel, sâmbătă, 21 august 2021, iubitorii de teatru din București vor putea călători în scop cultural la Craiova pentru a vedea spectacolul Inimă și alte preparate din carne de Dan Coman în regia lui Radu Afrim și scenografia Irinei Moscu, producție câștigătoare a Premiului UNITER pentru cel mai bun spectacol al anului 2020.

Plecarea se va face la prânz din #București, TNB (din fața Sălii Studio), ora 12.30. Întoarcerea va fi după spectacol, în același loc.

Inimă și alte preparate din carne a avut premiera la începutul lunii octombrie a anului 2020 și este un spectacol ce vorbește „despre dragoste și despre praful colorat care se alege din ea. Despre fluturele-labrador care se zbate în zadar la capătul realității. Despre umorul involuntar și singurătatea voluntară. Despre adevăr, tandrețe și sex. Despre copii, poezie și cafea. Despre corp și despre cum duce el greul. Despre crizele mici izbucnite în plină criză. Despre frumusețe și despre sufletele tot mai uscate, întărite deja pe la margini. Despre plăcere și boală. Despre limbaj și despre cum se scurge culoarea din lucruri. Despre cuplurile de interior. Despre viața care atârnă la câțiva cm în afara noastră. Despre inimă și alte preparate din carne”, spune Dan Coman.

Timpurile pandemice sînt, la Coman și Afrim, nu o cauză, ci un turnesol, un potențator al crizelor personale, generator de gesturi și soluții contextuale – sînt legături mincinoase cărora pandemia le accelerează disoluția.
La Afrim și Coman, pandemia e o criză socială, cu efecte individuale de nebănuit, o criză de cuplu și de familie, în care dorința de a supraviețui, impulsul vital al sexualității și al nevoii de iubire se luptă cu noul, necunoscutul, distanțele, singurătatea, abandonul voluntar sau involuntar.
Iulia Popovici, Observator cultural