Publicat: 18 Octombrie, 2018 - 09:22
Share

Actorii Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu vor începe un turneu de două săptămâni în China cu spectacolele "Aşteptându-l pe Godot" şi "Oidip" - ambele regizate de Silviu Purcărete. Spectacolele vor fi prezentate în cadrul a două dintre cele mai de prestigiu festivaluri de teatru din Asia: Wuzhen Theatre Festival şi China Shanghai International Arts Festival.

"Aşteptându-l pe Godot", în Mica Veneţie a Chinei
Spectacolul "Aşteptându-l pe Godot", în regia lui Silviu Purcărete, va avea trei reprezentaţii, în data de 19, 20 şi 21 octombrie, în oraşul Wuzhen, cunoscut şi ca Mica Veneţie a Chinei, în cadrul Wuzhen Theatre Festival. Spectacolele vor avea loc la Wuzhen International Internet Exhibition and Convention Center - o locaţie de evenimente cu o suprafaţă de 81.000 de metri pătraţi, care poate găzdui atât conferinţe internaţionale, cât şi evenimente culturale şi care îmbină într-un mod unic stilul arhitectural tradiţional al oraşului pe apă Wuzhen cu stilul modern. Reprezentaţia spectacolului "Aşteptându-l pe Godot", programată duminică, 21 octombrie, va fi precedată, la ora 14:30, de un eveniment inedit: un dialog cu publicul, la care vor participa Constantin Chiriac - directorul Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu şi preşedintele FITS şi regizorul Silviu Purcărete.

"Oidip", pentru prima dată la China Shanghai International Arts Festival
Având o istorie de douăzeci de ani, China Shanghai International Arts Festival, eveniment susţinut de Ministerul Culturii şi Turismului din China, a devenit unul dintre cele mai importante festivaluri de teatru şi artele spectacolului din lume. TNRS va fi prezent pentru prima dată pe scena acestui eveniment cu spectacolul "Oidip", în regia lui Silviu Purcărete, care va avea două reprezentaţii, în 25 şi 26 octombrie 2018. Tot în cadrul China Shanghai International Arts Festival, Constantin Chiriac va susţine o conferinţă, în data de 26 octombrie.

TNRS, prezent în această toamnă la şase festivaluri din ţară şi din străinătate
Toamna a adus până acum şase turnee naţionale şi internaţionale pentru actorii Teatrului Naţional "Radu Stanca" Sibiu. După ce au participat la Chişinău, la Reuniunea Teatrelor Naţionale, cu spectacolele "Avioane de hârtie", regia Eugen Gyemant, şi "D'ale carnavalului", regia Silviu Purcărete, actorii TNRS au fost prezenţi la Festivalul de Umor "Constantin Tănase", Vaslui, cu spectacolul "Iubire cu năbădăi", regia Şerban Puiu. La Bucureşti, în cadrul Excelsior Teen Fest, TNRS a prezentat spectacolele "R.U.R (Rossum s Universal Robots)", regia Vlad Cristache şi "Avioane de hârtie". La Iaşi, TNRS a prezentat spectacolul "Perfect compus", de Alexandra Badea, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr. Spectacolul se va juca şi la Sibiu, pentru ultima dată în acest an, în data de 24 octombrie, la TNRS, Sala Studio. Tot la Chişinău, de această dată în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru FESTIS, TNRS a fost prezent cu spectacolul "Damen Vals", un spectacol de Ioana Blaga Frunzescu. Marţi, 16 octombrie, actorii sibieni au prezentat la Sfântu Gheorghe, în cadrul D-butan-t, spectacolul "Avioane de hârtie".

 

Tag-uri Institutii: