Publicat: 20 Iulie, 2020 - 19:00
Share

Teatrul Nottara continuă stagiunea estivală cu două spectacole programate la Curtea de Onoare a Muzeului Naţional de Artă al României, în cadrul programului "Seri fantastice".

Potrivit unui comunicat al Teatrului Nottara, spectacolul-concert "Oglinda neagră" de Cristina Juncu, după schiţele lui I.L. Caragiale, va putea fi văzut vineri, de la ora 20,00.

Din distribuţie fac parte Cristina Juncu, Rareş Andrici, Vlad Bălan, Mihaela Subţirică, Crenguţa Hariton. Muzica îi aparţine Cristinei Juncu, iar partea instrumentală poartă semnătura lui Sever Bârzan şi a lui Iulian Sfircea.

"Praf de stele" de Norm Foster, în regia lui Lucian Sabados, se va juca pe 30 iulie de la ora 20,00. Din distribuţie fac parte Luminiţa Erga, Diana Roman, Ada Navrot, Alexandru Jitea.

Acţiunea se petrece pe balcoanele alăturate ale unui bloc dintr-un mare oraş. Protagonistul, John Cummings, discută cu trei femei: Fay, Angel şi Gwen, care îi devin, succesiv, vecine. John e ziarist şi încearcă să scrie un nou roman, dar îşi petrece timpul mai degrabă încercând să le cunoască pe cele trei. Fay este prostituată, Angel, o tânără care vrea să devină cântăreaţă, iar Gwen şi-a părăsit soţul şi vrea să înceapă o viaţă nouă. Cu fiecare nouă vecină, viaţa protagonistului devine tot mai amuzantă. Discută despre sex, dragoste, viaţă şi moarte, cu mult umor şi... câteva lacrimi, se arată în prezentarea spectacolului.

"Ideea 'Serilor fantastice' a venit în contextul în care ne-am dorit să sprijinim instituţiile organizatoare de spectacole, aflate în căutarea de spaţii pentru susţinerea de reprezentaţii în aer liber în această perioadă. Cu Teatrul Nottara aveam deja o bună colaborare ca urmare a campaniei 'Actori de pus în ramă' şi ne bucurăm că putem duce lucrurile mai departe şi să formăm şi alte parteneriate, cum este cel cu Opereta din Bucureşti, toate în beneficiul iubitorilor de artă", a declarat Cristina Verona Tobi, manager interimar - Muzeul Naţional de Artă al României.

Spectatorii vor beneficia şi de un bilet la Galeria Naţională a MNAR, valabil de la data reprezentaţiei, până la 30 august inclusiv, în timpul programului pentru public al muzeului: de miercuri până duminică, orele 11,00 - 17,00.

Tag-uri Institutii: