7 decembrie 2021

Teatrul Odeon are plăcerea să anunţe premiera CABARET

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Teatrul Odeon are plăcerea să anunţe premiera CABARET

libretul de JOE MASTEROFF
după piesa lui John Van Druten şi povestirile lui Christopher Isherwood

Muzica
JOHN KANDER

Versurile
FRED EBB

Distribuţia: Ioana Mărcoiu, Mihai Smarandache, Gabriela Popescu, Ionel Mihăilescu, Silvian Vâlcu, Antoaneta Zaharia, Eduard Trifa, Maria Alexievici, Meda Victor, Cristina Danu, Anca Florescu, Cezar Antal, Vlad Bîrzanu, Marian Lepădatu, Relu Poalelungi

Regia, coregrafia, costumele RĂZVAN MAZILU

Decorul Sabina Spatariu
Light design Costi Baciu şi Ştefan Ioşca
Traducerea textului: Carmen Stanciu
Traducerea songurilor: Alex Ştefănescu
Pregătirea muzicală Maria Alexievici
Concept make-up:Ioana Roman
Asistent coregrafie Monica Petrică
Asistenţă costume, accesorii: Coven Ground (Raluca Aioniţoaie, Remus Gabor)
Asistent scenografie Andrei Şova
Managementul orchestrei: Corina şi Alexei Ţurcan
Corepetitori : Maria Alexievici, Andreea Archip, Mihai Murariu
Regia tehnică: Dan Iosif

Primele reprezentaţii: 23, 24 şi 28 octombrie, ora 19.00, sala Majestic

Preţ bilete: cat I 80 lei, cat. II 50 lei

Nerecomandat sub 16 ani

Dansatorul, coregraful şi regizorul Răzvan Mazilu, care coordonează programul Dans la Odeon de 20 de ani, montează pentru prima oară un musical cu trupa Teatrului Odeon.

Cu o experienţă deja consolidată în acest gen de spectacol, reconfirmată şi de nominalizarea la Premiul Uniter pentru Cel mai bun spectacol cu Familia Addams, Răzvan Mazilu propune spectatorilor noştri celebrul musical Cabaret, pe care l-a mai montat anterior la Teatrul German de Stat din Timişoara.

Bazat pe experienţele reale ale scriitorului Christopher Isherwood, care a locuit la Berlin între anii 1929-1933, musicalul spune povestea cântăreţei Sally Bowles din clubul de noapte Kit Kat, plină de strălucire, dar şi viciu, trăită între vis şi disperare, într-un Berlin cosmopolit, oraş al plăcerilor şi al decadenţei.

Willkommen, bienvenue, welcome to Cabaret!

„Am imaginat Clubul Kit Kat, cabaretul din „Cabaret”, ca un mare bal mascat decadent, condus de un Maestru de Ceremonii – Cerber la poarta unui Infern seducător (departe de imaginea consacrată de Joel Grey în filmul lui Fosse, MC-ul meu e mai degrabă o brută punk ce ascunde în el, revoltat şi cinic, toată sensibilitatea lumii). Femei fatale şi drag-queens, clovni şi Josephine Baker, toţi îşi au locul în acest bâlci aiuritor. (…) Uneori văd lumea, umanitatea ca pe o mare petrecere în care oamenii râd, cântă şi dansează exorcizându-şi grijile, o petrecere organizată, simţită, trăită în ciuda durerii, a tristeţii, a condiţiei noastre tragice, a absurdului existenţial. În ciuda unui mare Rău ce poate lua chipul unui război mondial sau a unui altfel de război, o pandemie. Dedic acest spectacol memoriei actriţei Oana Ştefănescu.” bRăzvan Mazilu