24 octombrie 2021

Teatrul „Stela Popescu” – 3 spectacole în două zile pe 5-6 iunie

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Bilete pe www.mystage.ro

Viaţa de spectacol din Bucureşti se desfăşoară la o turaţie tot mai intensă. Actorii şi dansatorii Teatrului „Stela Popescu” îşi invită şi ei publicul în week-endul 5-6 iunie la nu mai puţin de trei spectacole.

Sâmbătă, 5 iunie, spectacolul Ceapa de Aldo Nicolaj e programat de la ora 19 la Sala Mică a Palatului Naţional al Copiilor.

Cei trei creatori ai spectacolului Ceapa de Aldo Nicolaj – regizorul Dan Tudor, scenografa Corina Grămoşteanu şi muzicianul Vlaicu Golcea – propun o comedie cu note grave, avându-i în distribuţie pe Adrian Păduraru (Piero della Pineda), Alexandra Velniciuc (Giulia), Sorin Aurel Sandu (Oreste), Silvia Stanciu (Bianca), Cătălin Frăsinescu (Mimo Rassi), Ana Maria Ivan (Lucia), Andreea Şovan (Liza), Cristian Neacşu (Nando).

În Ceapa se spune povestea lui Piero, un prosper impresar, care se hotărăşte, cu o luciditate rece, să pună capăt vieţii sale aparent fericite chiar în momentul ei de apogeu. El se „dezbracă” în faţa publicului de rolurile pe care le joacă în propria-i viaţă, exact aşa cum s-ar desface foile unei… cepe. Într-un parcurs teatral presărat cu mult umor, autoironie, dar şi cu reflecţie amară, soţia, amanta, prietenul cel mai bun, secretara, ba chiar şi cei doi copii îşi redefinesc raporturile cu Piero, spre surprinderea acestuia.

Pentru publicul de copii, tot la Sala Mică a Palatului Naţional al Copiilor sunt programate sâmbătă, 5 iunie, ora 11, „Micul prinţ”, de Antoine de Saint Exupery, şi duminică, 6 iunie, ora 11, „Lampio şi grăuntele de lumină” de Victoria Pătraşcu

Micul Prinţ este un spectacol de teatru – dans despre inocenţa copilăriei, o călătorie stelară a doi prieteni, cuplu copil – adult, o relaţie umană care poate fi regăsită, într-o anumită măsură, în orice familie. În această aventură, copilul întâlneşte personaje care îl ajută să descopere drumul către simplitatea vieţii. Adultul face o călătorie în sens invers şi descoperă importanţa inocenţei în viaţa adultă. Este o poveste despre prietenie în sensul ei cel mai pur, despre acea prietenie care depăşeşte barierele de vârstă şi spaţiu.

Povestea delicată şi plină de sensibilitate adaptată şi dramatizată pentru copii Lampio şi grăuntele de lumină continuă să atragă săli pline de copii la Palatul Copiilor. Deviza sub care se petrec toate întâmplările poveştii noastre : „Poţi străluci doar atunci când faci ceea ce îţi place cu adevărat!” Lampio este un licurici care şi-a pierdut lumina. Nu ştie unde şi când, dar este convins că trebuie să o găseasca. Altfel, ce ar mai fi un licurici pe Pământ fără lumina? Şi uite aşa apar miracole, magie, prieteni, provocări, iar căutările micului nostru personaj nu se opresc până nu îşi descoperă menirea în viaţă, pentru că el asta caută, de fapt. Micul Lampio este erou într-o poveste terapeutică despre curaj, determinare, talent şi descoperirea propriei valori. Este un spectacol care trebuie văzut cu sufletul, locul în care oamenii trăiesc cele mai mari transformări.

Biletele se pot cumpăra exclusiv online, de pe platforma www.mystage.ro

www.teatrulstelapopescu.ro
www.facebook.com/TeatrulStelaPopescuOfficial
www.instagram.com/teatrulstelapopescu