25 iunie 2022

Teatrul Stela Popescu participă în luna mai la trei festivaluri de teatru din ţară

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Spectacolele Anatomia unui clişeu, după un text de Alexandru Doru Spătaru, regia Chris Simion-Mercurian, scenografia Maria Miu şi Revolta poveştilor, un spectacol de Tony Adam după o poveste de Sânziana Popescu, scenografia Cristian Marin, coregrafia Ioana Macarie, producţii ale Teatrului Stela Popescu, participă în luna mai la trei festivaluri de teatru din ţară.

Primul spectacol, cu Anatomia unui clişeu, va avea loc marţi, 17 mai 2022, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Alba Iulia „Poveşti” – ediţia a XV-a 2022 şi se va juca de la ora 18:00 la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia.

Spectacolul pentru copii Revolta poveştilor se va juca duminică, 22 mai 2022, de la ora 10.30, în cadrul Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver” ediţia a XXVIII-a, în Sala Mare a Teatrului Dramatic Fani Tardini din Galaţi

Piesa Anatomia unui clişeu va fi prezentată în cadrul Festivalului de Teatru, Film şi Muzică „Ion Dichiseanu” – ediţia I, organizat de Primăria Municipiului Adjud şi Asociaţia Artis, la Casa de Cultură Tudor Vornicu din Adjud duminică, 22 mai, ora 18.30.

„Oamenii se întâlnesc şi se cunosc. Se cunosc şi apoi se despart. Se despart pentru că au avut imprudenţa de a se cunoaşte. Se despart, dar nu se uită.” Tu alegi dacă accepţi imprevizibilul sau te refugiezi în iluzie. Viaţa e generoasă. Cea mai bună prietenă te înşeală cu iubitul tău sau iubitul tău te înşeală cu cea mai bună prietenă. Ce faci ? Te răzbuni sau înţelegi ? Un spectacol despre emoţii, impulsuri, aşteptări. Despre a lăsa aceste sentimente să ne domine sau a le transforma în energie vitală care să ne permită să trăim mai departe.

Dacă aceste cuvinte v-au inspirat, nu rataţi ocazia de a vedea cum sunt transpuse ele scenic în spectacolul Anatomia unui clişeu.

Revolta poveştilor este un spectacol care ne aminteşte că poveştile sunt determinante pentru educaţia noastră, ne deschid uşa către lumea cărţilor şi ne dezvoltă universul vieţii adulte. Vremurile sunt în continuă schimbare, copiii se adaptează din mers vitezei şi tehnlogiei actuale, părinţii sunt şi ei copleşiţi de virtual, timpul s-a comprimat, iar magia unei poveşti pierde teren pe an ce trece.

Spectacolul vorbeşte despre pierderea plăcerii de a răsfoi în tihnă o carte şi de a închipui poveşti pline de magie, personaje şi culoare. Într-o lume dominată de tablete şi jocuri video riscă să se piardă cel mai important prieten al copilului – imaginaţia, cea care îi face pe micuţi să aibă curaj să viseze şi să lupte cu determinare pentru a-şi împlini visele. „Revolta poveştilor” vrea să transmită că poveştile pot continua să existe doar dacă sunt citite, cultivate şi iubite. Altfel, toate personajele îndrăgite din basmele copilăriei noastre se revoltă, se urâţesc şi devin anacronice.

Sursa foto: Teatrul Stela Popescu