Publicat: 20 Septembrie, 2018 - 13:25
Share

Tehnologia informației, puntea puțin explorată a României cu Africa de Sud! Aceasta a fost concluzia unei conferințe de excepție, desfășurată la centrul USH Pro Business, în data de 19 septembrie 2018, cu participarea Excelenței Sale, Jabu Ntsokolo Ishmael Mbalula, Ambasadorul Republicii Africii de Sud la București și organizată de ROSABA (Romanian South African Business Association), în cooperare cu Smart Alliance (Innovation Technology Cluster),  clusterul excelenței în inovare, în tehnologia informației și USH Pro Business, centru antreprenorial universitar al Universității ”Spiru Haret”.

    Conferința a permis participanților la eveniment să înțeleagă mai bine marile oportunitățile oferite de piața sud-africană, o piață în care, din relatările ambasadorului, digitalizarea este o prioritate națională de  investiții.

    După expunerea climatului de afaceri din Africa de Sud, reprezentanții mediului de business din România au prezentat domeniul de activitate, profilul firmelor și oferta de colaborare pe piață, ulterior primind sugestii  legate de modul de accesare al pieței.
    Centrul de Afaceri de Export din cadrul USH Pro Business, va colabora cu reprezentanții ROSABA și ai Clusterului Smart Alliance,  pentru elaborarea și implementarea de strategii adecvate de pătrundere pe piață, precum și pentru organizarea unei misiuni economice în Africa de Sud.
    "Am putut constata, cu acest prilej, din prezentările de excepție ale reprezentanților ROSABA, domnii Eduard Beyer, Trezorier și Victor Constantinescu, Vice Președinte,  că Africa de Sud este un investitor de marcă în economia românească, dar și o piață deschisă investițiilor românești, în special în domeniul tehnologiei informației, pentru centre de afaceri în care firme românești pot deschide birouri de pătrundere pe piață, beneficiind de facilități atractive. Nu în ultimul rând, s-a evidențiat rolul important al centrelor antreprenoriale universitare, pentru promovarea afacerilor bazate pe tehnologii inovative și pentru pregătirea talentelor, seminarul punând astfel bazele unei prezențe mai active a firmelor inovative românești în Africa de Sud” a declarat Costin Lianu, Director General, USH Pro Business.