Publicat: 16 Octombrie, 2014 - 09:34
Share

Deutsche Telekom a fost amendată de autorităţile de reglementare antitrust ale Uniunii Europene cu 31,1 milioane de euro şi trebuie să împartă o amendă de 38,8 milioane de euro cu subsidiara sa Slovak Telekom AS, pentru că s-au împotrivit concurenţei pe Internet, transmit Bloomberg şi Reuters.

Valoarea totală a amenzilor anunţate miercuri de UE pentru Deutsche Telekom şi Slovak Telekom se ridică la 69,9 milioane de euro (88,4 milioane de dolari). Pedeapsa subliniază lupta Comisiei Europene împotriva companiilor care domină piaţa şi provoacă pierderi concurenţei. Deutsche Telekom deţine 51% din Slovak Telekom, restul fiind deţinut de Guvernul sloven.

Slovak Telekom a desfăşurat 'o strategie abuzivă' care a blocat accesul rivalelor la reţeaua de Internet şi a impus preţuri incorecte prin care rivalele nu putea înregistra profit, se arată în declaraţia Comisiei Europene publicată miercuri.
'Strategia Slovak Telekom a afectat concurenţa pe piaţa din Slovacia în perioada august 2005-decembrie 2010, în detrimentul concurenţei şi a consumatorilor', a afirmat comisarul european pentru Concurenţă, Joaquin Almunia, potrivit capital.ro.