28 septembrie 2021

Teleorman / Două persoane trimise în judecată pentru dare de mită

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Teleorman au finalizat cercetările, iar procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman au întocmit rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată, la data de 10.06.2021, a două persoane fără calitate specială pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la dare de mită.

În fapt, la data de 2 iunie a.c., un agent de poliţie din cadrul I.P.J. Teleorman – Serviciul Rutier, a sesizat D.G.A. – S.J.A. Teleorman cu privire la faptul că o persoană pe care a depistat-o conducând un autovehicul cu viteză peste limita legală şi având neclarităţi privind dreptul de a conduce, i-a oferit suma de 2.000 lei pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu întocmi actele de constatare ce se impuneau în cauză.

În aceeaşi zi, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Teleorman, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, au prins în flagrant, două persoane, după ce au oferit poliţistului suma de 2.000 lei, în scopul menţionat.

După constatarea în flagrant a infracţiunii, faţă de cele două persoane în cauză s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, fiind luată măsura preventivă a reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, ulterior fiind dispusă măsura controlului judiciar.

Dosarul penal a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Teleorman.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Comunicat de presă – Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Teleorman