Publicat: 20 Septembrie, 2019 - 08:59
Share

În urmă cu 25 de ani, când societatea ieşise din anii grei ai cenzurii comuniste, iar libertatea de exprimare a început să fie înţeleasă, la Universitatea Politehnica Timişoara îşi începea emisia primul post de televiziune din mediul universitar, Teleuniversitatea, care, în timp, a devenit un reper în massmedia timişoreană.

Încă de la început postul de televiziune a avut sprijinul conducerii universităţii şi a beneficiat de o echipă entuziastă şi hotărâtă, care a reuşit să asigure cele necesare funcţionării, de la dotarea cu echipamente până la recrutarea de voluntari. A fost o perioadă plină de romantism, de muncă susţinută, de ambiţie şi determinare. Toate acestea au dat roade, iar televiziunea studenţească a crescut frumos, s-a profesionalizat, iar în prezent serviciul de televiziune Teleuniversitatea Timişoara emite în baza licenţei audiovizuale nr. 852 TV-C/27.11.2018 şi a deciziei de autorizare audiovizuală nr. 2204.0/21.02.2019, a Consiliului Naţional al Audiovizualului. Programul postului va fi difuzat, zilnic, prin reţelele de cablu Digi TV şi Telekom, în intervalul 18-19, în premieră, şi în reluare, între orele 10 şi 11. Colaborarea cu Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara a adus o completare fericită grilei de programe şi echipei Teleuniversitatea.

Echipa Teleuniversitatea Timişoara este formată din profesionişti de televiziune şi include colaboratori de înaltă ţinută. Postul de televiziune promovează excelenţa în educaţie şi în cercetare, precum şi cultura, sportul, sănătatea şi cariera, în cadrul unei grile de programe echilibrate şi diverse, care include ştiri, reportaje, interviuri, talk-show-uri, emisiuni şi rubrici variate, cu un format tematic, universitar.

Ne bucurăm să anunţăm că, începând cu data de 19 septembrie 2019, emisiuni ca "Lecţia de economie", "Timişoara Culturală", "Politehnica 360°", "Cariera ta", "Studenţii de ieri", "Tribuna Polisportivă", "Drumul spre sănătate", "Ştirile Teleuniversitatea" pot fi urmărite şi îndrăgite de toţi telespectatorii.

"Mă încearcă o mare bucurie că, iată, în anul premergător celei de-a o suta aniversări a Politehnicii, reuşim performanţa de a lansa televizunea şi de a transmite mesajul Politehnicii în casele oamenilor. Eu cred că Teleuniversitatea trebuie să însemne în primul rând tocmai această poartă deschisă pentru societate. Politehnica a fost înfiinţată nu numai pentru a pregăti ingineri, ci şi pentru a fi o instituţie de cultură", a declarat prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Şerban, rectorul UPT.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: