Publicat: 22 Septembrie, 2020 - 13:23
Share

Televiziunea Română a fost distinsă cu două trofee la Galele anuale organizate de Uniunea Teatrală din România şi de Uniunea Cineaştilor din România.

Luni, 21 septembrie, în cadrul celei de-a 48-a ediţii a Galei Premiilor Uniunii Cineaştilor din România (UCIN), filmul "Regina Mamă Elena, Regina celor 4 exiluri", în regia Cameliei Csiki, a obţinut trofeul pentru Film de Televiziune. Alte două producţii TVR au fost nominalizate în aceeaşi categorie: "1989-Decembrie Roşu", regia Răzvan Butaru şi Cornel Mihalache, respectiv "Arsenie Boca - Adevăr, Mit, Mistificare", regia Cristina Andrei.

Din Juriul Galei Premiilor UCIN 2020 au făcut parte Stere Gulea (câştigătorul marelui premiu de anul trecut), Florin Mihăilescu, Marilena Ilieşiu, Irina Nistor şi Dorel Vişan.

Tot luni, peste 250 de artişti, profesionişti din lumea culturală, apropiaţi ai fenomenului teatral, au participat la cea de-a 28-a ediţie a Galei Premiilor UNITER, eveniment ce a fost transmis în direct la TVR 1 şi online, pe tvrplus.ro.

Juriul Galei, format din Radu Apostol (regizor), Cosmin Ardeleanu (scenograf), Doru Mareş (critic de teatru), Crina Mureşan (actriţă), Cristina Rusiecki (critic de teatru), a decis ca "Manifest. Scrisoare către un prieten şi înapoi către ţară" de Ruxandra Cesereanu, regia Cornel Mihalache, o producţie a Societăţii Române de Televiziune (Casa de Producţie a TVR), să fie distins cu premiul pentru cel mai bun spectacol de teatru tv.

În aceeaşi categorie, a mai fost nominalizat şi spectacolul "Furtuna" de William Shakespeare, regia Alexandru Lustig, producţie a Societăţii Române de Televiziune şi a Fundaţiei Teatru Contemporan.

Felicitări!