Publicat: 28 Iulie, 2017 - 11:42
Share

În cadrul anchetei de conjunctură din luna iulie 2017, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creștere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +8%), informează un comunicat de presa al Institutului Național de Statistică. Pentru activitatea de fabricare a tutunului și pentru activitatea de fabricare a băuturilor se va înregistra tendinţă de creștere accentuată (solduri conjuncturale +43%, respectiv +41%).
Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +7%).
Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +3% pe total industrie prelucrătoare.
 

Construcţii
Potrivit estimărilor din luna iulie 2017, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni, creștere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +15%). Managerii estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +5%).
În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creștere moderată a acestora (sold conjunctural +9%).

Comerţ cu amănuntul
În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creștere a activităţii economice (sold conjunctural +22%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creștere (sold conjunctural +24%).
Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +9%). 
Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creștere moderată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +6%).

Servicii
Conform estimărilor din luna iulie 2017, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +13%).
În sectorul de servicii se estimează creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +6%).
Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural +1%).