29 septembrie 2022

Teodor Atanasiu, fost ministru al Apărării, îşi lansează amintirile, în volum, sâmbătă, la Alba Iulia

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Muzică, SF şi teatru, în ultima zi a Târgului de C’Arte Alba Transilvana, ediţia a XIII-a

Sâmbătă, 17 septembrie 2022, vă aşteptăm alături de noi, la Alba Iulia, în ultima zi de Târg de C’Arte Alba Transilvana!

La secţiunea Lansări de carte, închide cea de-a XIII-a ediţie a celui mai mare eveniment dedicat cărţii din judeţul Alba, un fost ministru al Apărării şi fost parlamentar de Alba, Teodor Atanasiu, cel care aduce în faţa publicului de acasă un volum incendiar: Memoriile unui fost ministru al Apărării – Angajăm un vizionar.

Cartea este editată de Editura Evenimentul şi Capital, iar prezentarea acesteia va fi oferită de directorul Florin Ivan. Lansarea va avea loc pe scena de pe esplanada Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia, la ora 12.00.

În preambul, Editura Tritonic lansează, de la ora 11.00, patru volume, două dintre care poartă semnătura scriitorului albaiulian Lucian Dragoş Bogdan, cel care este şi coordonatorul SF, Fantasy & Horror Club Alba, un proiect al Consiliului Judeţean Alba şi al Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba.

La capitolul animaţie culturală, vă aşteaptă, cu mult entuziasm, Muzicanţii din Bremen – un atelier muzical pentru copii, cu prezentare de instrumente de percuţie şi jocuri didactice muzicale.

Teatrul de Păpuşi „Prichindel” Alba Iulia pune punct ediţiei a XIII-a a Târgului de C’Arte Alba Transilvana cu spectacolul Viaţă de chibrit, care se joacă în Sala 67 a teatrului, la ora 12.00. În regia lui Radu Dinulescu, spectacolul nonverbal, care a debutat pe scena teatrului Atelier 44 din Avignon, Paris, unde s-a bucurat de un real succes la public, promite să fie unul de neratat!

La ora 13.00, pe esplanada Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia este programată festivitatea de încheiere a celei de-a XIII-a ediţii a Târgului de C’Arte Alba Transilvana. Cu această ocazie, organizatorii vor oferi diplome atât editurilor participante, cât şi colaboratorilor.

Vă aşteptăm să daţi o ultimă raită pe la standuri, pe cei mici la Bibliobuz, iar până data viitoare, nu uitaţi să veniţi la bibliotecă, veţi fi uimiţi să constataţi câtă carte bună, nouă, şi nemaipomenit de interesantă a intrat în colecţiile noastre!

Organizatorii Târgului de C’Arte Alba Transilvana, ediţia a XIII-a, sunt Consiliul Judeţean Alba şi Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, alături de partenerii: Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Teatrul de Păpuşi „Prichindel” Alba Iulia, Filiala Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România şi Palatul Copiilor Alba Iulia.

Atenţie, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba se redeschide luni, 19 septembrie 2022, când va fi reluat programul cu publicul, pentru împrumutul de carte, zilnic, de luni până vineri, între orele 09.00 şi 17.00.

Ziua IV, 17 septembrie 2022 – program:

10.00 MUZICANŢII DIN BREMEN
Atelier muzical pentru copii, prezentare instrumente de percuţie, jocuri didactice muzicale
Esplanadă, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia

11.00 LANSARE DE CARTE / EDITURA TRITONIC
Noir de Cluj – coordonator Bogdan Hrib
Lucian-Dragoş Bogdan – O lume perfectă
Lucian-Dragoş Bogdan şi Teodora Matei – 3.7 şi Omul-fluture
Thomas Enger – Instinct criminal
Esplanadă, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia
*** În caz de vreme nefavorabilă evenimentul are loc în clădirea Sălii Unirii Alba Iulia

12.00 VIAŢĂ DE CHIBRIT, regia Radu Dinulescu
Spectacol de teatru non-verbal, 8 +
Teatrul de Păpuşi „Prichindel” Alba Iulia, Sala 67
Biletele se pot achiziţiona on-line pe www.teatrualba.ro sau la sediul teatrului.

13.00 FESTIVITATEA DE ÎNCHIDERE
Decernare diplome
Esplanadă, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia
*** În caz de vreme nefavorabilă evenimentul are loc în clădirea Sălii Unirii Alba Iulia

***

10.00 – 13.00
TÂRGUL DE C’ARTE ALBA TRANSILVANA, ediţia a XIII-a
Acces public la standurile editurilor

DESCOPERĂ BIBLIOTECA!
Informaţii de interes, vizită bibliobuz
Bibliobuz / Esplanadă, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia

ÎNTRE A FI ŞI AFIŞ
Expoziţie de afişe
Esplanadă, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia

HAI SĂ COLORĂM!
Atelier de desen
Esplanadă, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia

Sursa foto Facebook Teodor Atanasiu