Publicat: 3 Iunie, 2013 - 08:40
Share

Teodor Baconschi și-a dat demisia din Partidul Democrat Liberal. Baconschi i-a trimis, duminică seara, președintelui PDL, Vasile Blaga, o scrisoare în care îşi anunţă demisia şi motivele gestului său.

"Prezentul mesaj vă notifică demisia mea din PDL. Am intrat în partid ca ministru de Externe tehnocrat, convins că - alături de preşedintele Traian Băsescu - PDL îşi poate asuma misiunea de a reforma statul şi de a promova politici de dreapta capabile să dezvolte economia românească. Sunteţi la curent cu activitatea mea: pe lângă prestaţia ministerială, în vârf de criză internă şi internaţională, am creeat Fundaţia Creştin Democrată, cu scopul de a consolida dimensiunea doctrinară a PDL şi dialogul cu societatea civilă. Am promovat de asemenea proiectul Legii votului prin corespondenţă, pentru ca românii din diaspora să se simtă parte a naţiunii", se arată în scrisoarea trimisă de Teodor Baconschi.

Baconschi apreciază că semnatarii moţiunii Monicăi Macovei la alegerile interne din PDL nu au fost niciodată sprijiniţi  în partid.

"Conducerea actuală consideră că prezenţa lor în PDL este inutilă sau chiar dăunătoare. Dar chiar mesajele domniei voastre, transmise prin presă, mă pun într-o situaţie inacceptabilă: pe de o parte, aţi recurs la o formulă imprecativă, sperând că «se va alege praful şi pulberea de cei care pleacă din PDL». Pe de altă parte, într-un ultim acces de eleganţă, mi-aţi recomandat - de la Cluj - să «fac ciocul mic». Nu cred că acest gen de limbaj trebuie să caracterizeze conlucrarea dintre membrii unei formaţiuni politice democratice, în România europeană", explică Baconschi.