26 octombrie 2021

Teodor CIOPALĂ a luat Marele Premiu „Câştigă România”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Surpriză la „Câştigă România!”! Luni, 19 aprilie, la numai două săptămâni de la debutul celui de-al optulea sezon al concursului de cultură generală difuzat de TVR 2, Virgil Ianţu a anunţat CÂŞTIGĂTORUL: Teodor Ciopală, un pensionar din Bucureşti. Concurentul, intrat în competiţie la finalul sezonului precedent, a răspuns corect în zece ediţii consecutive şi a devenit învingătorul celui de-al optulea sezon. El a primit marele premiu, un autoturism şi a adunat cea mai mare sumă câştigată vreodată în concursul de cultură generală „Câştigă România!” – 25.700 de lei. Teodor Ciopală nu se află la prima întâlnire cu „Câştigă România”, în 2017 el fiind concurent în prima ediţie din primul sezon.

„Noul sezon Câştigă România a debutat cum nu se poate mai frumos. Suntem încărcaţi de emoţia câştigului lui Teodor Ciopală, al cincilea concurent care ajunge să câştige 10 ediţii consecutive. Mi se pare extrem de dificil să câştigi o ediţie în acest concurs, iar 10 ediţii e aproape imposibil. Şi totuşi el a reuşit şi va primi Marele Premiu! Spun din nou, creşte nivelul concurenţilor. Le transmitem celor de acasă că îi aşteptăm să vină la Câştigă România!”, a spus Virgil Ianţu.

Teodor Ciopală este din Bucureşti, tată şi bunic, a terminat Academia de Studii Economice şi a profesat o viaţă întreagă ca economist. În timpul concursului a dovedit o stăpânire de sine demnă de admirat, în ciuda oboselii şi a stresului.

„N-ar fi multe de povestit despre mine”, spune concurentul cu modestie. „Am dus o existenţă banală de funcţionar bancar (37 de ani lucraţi în aceeaşi bancă). Bruma de cunoştinţe acumulate despre România se datorează faptului că am vizitat, în interes
de serviciu, toate judeţele tării”,adaugă el.

Printre pasiunile sale se numără muzica bună, de la cea lăutărească până la cea cultă din sec. al XIX-lea şi cititul şi mărturiseşte că îl enervează explozia de neologisme fără rost care sufocă limba română.

Teodor Ciopală este cel de-al cincilea concurent care câştigă 10 ediţii consecutive şi al patrulea care pleacă acasă la volanul unei maşini marcă românească.

Interviu

Rep.: V-aţi imaginat în Marea Finală?
Teodor Ciopală : Sincer să fiu, mă aşteptam să trec de două, trei ediţii. Pe măsură ce am început să câştig am început să râvnesc la mai mult.

Rep.: Cum a început pasiunea pentru „Câştigă România!”?
Teodor Ciopală : Pot să mă mândresc cu asta, sunt concurent din prima ediţie care s-a difuzat în 2017.

Rep.: V-aţi pregătit pentru concurs?
Teodor Ciopală: Pregătirea nu pot să spun că a fost specială. În general, prin serviciul pe care l-am avut am vizitat toate judeţele ţării. Pe unde mergeam
cumpăram câte un ghid despre locul respectiv, pentru curiozitatea mea. Uite că acum mi-au prins bine. Am vizitat toată România.

Rep.: O întrebare care v-a surprins
Teodor Ciopală : Cea mai nostimă a fost cea pe care am greşit-o, cu kosonii şi butonii. Ştiţi, kosonul este o monedă şi butonul e la manşetă. Deşi ştiam că spun o prostie, mi s-a pus pata să spun că kosonul e buton. Mi-am dat seama că spun o prostie şi îmi fac singur rău dar totuşi ceva m-a împins să spun.

Rep.: Veţi păstra maşina?
Teodor Ciopală : O păstrăm pentru că cea pe care o am acum este prea veche. A venit la fix maşina aceasta.

Rep.: Ce-i sfătuiţi pe cei care vor să se înscrie la „Câştigă România”?
Teodor Ciopală : O să parafrazez titlul unei emisiuni de la TVR2, „Nu există nu se poate”… Într-adevăr aşa este. Cine vrea să se înscrie să vină cu toată încrederea la preselecţii şi să nu aibă emoţii. Am mulţi prieteni care mi-au spus că nu se duc pentru că se tem că se vor face de râs. Le spun cu toată convingerea că nu e aşa. Trebuie să fii calm şi să ai curaj.