Publicat: 8 Martie, 2018 - 09:37
Share

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, efectuează în perioada 8-9 martie 2018, o vizită oficială în Republica Croația.

Programul vizitei oficialului român va cuprinde, în data de 8 martie 2018, inaugurarea Consulatului onorific al României de la Split, întâlniri cu autoritățile locale și o întrevedere cu președintele Camerei de Economie a Croației, Luka Burilović.  A doua zi, 9 martie 2018, ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu,  va avea convorbiri oficiale cu viceprim-ministrul și ministrul croat al afacerilor externe și europene, Marija Pejčinović Burić, precum şi întrevederi cu președintele Republicii Croația, Kolinda Grabar-Kitarović, cu prim-ministrul Andrej Plenković și cu președintele Parlamentului, Gordan Jandroković.

Programul include și o vizită la Biserica Ortodoxă Română din Zagreb, pusă la dispoziția comunității românești de către Biserica Catolică din Croația, precum și o întâlnire cu membri ai conducerii Asociației românilor din Croația.

Cu prilejul vizitei va fi semnat un Protocol de colaborare între Ministerul afacerilor externe al României și Ministerul afacerilor externe și europene al Republicii Croația.

Tag-uri Nume: