Publicat: 13 Noiembrie, 2017 - 12:48

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, va participa luni, 13 noiembrie 2017, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE), care se va desfășura la Bruxelles.

Pe agenda reuniunii ministeriale se vor afla teme de interes major, precum relațiile UE — Africa, în pregătirea summit-ului Uniunea Africană-Uniunea Europeană, care se va desfășura la Abidjan (Coasta de Fildeș), în perioada 29-30 noiembrie 2017 și comunicarea strategică.

Totodată, miniștrii de externe europeni vor participa la o sesiune formală și la un dejun de lucru cu miniștrii apărării, pe tema securității și apărării UE. Cu acest prilej, va fi semnată notificarea comună pentru lansarea Cooperării Structurate Permanente (PESCO). Miniștrii vor aborda și tema consolidării cooperării UE-NATO.

În marja CAE, miniștrii de externe bulgar, Ekaterina Zaharieva, și suedez, Margot Wallstrom, vor găzdui un mic-dejun de lucru cu omologii din statele membre UE, avându-i ca invitați speciali pe ministrul de externe macedonean Nikola Dimitrov, respectiv vice-premierul pentru afaceri europene Bujar Osmani.