Publicat: 25 Februarie, 2013 - 16:47

Autoritatea de Management a Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE) a achitat la sfârşitul săptămânii trecute peste 100 de milioane de lei pentru aproximativ 150 de cereri de rambursare care au fost procesate şi validate în trecut, potrivit ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

 De asemenea, în ultimele două zile lucrătoare ale săptămânii trecute au fost făcute plăţi şi către beneficiarii de finanţări acordate prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU).

 “Valoarea sumelor plătite pe POS DRU şi POS CCE la sfârşitul săptămânii trecute depăşeşte 440 de milioane de lei, bani care vor ajuta peste 900 de beneficiari de fonduri UE să-şi continue proiectele. Vrem ca derularea programelor să înceapă să fie una firească, adică să asigurăm plata la zi a facturilor eligibile”, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

La sfârşitul lunii ianuarie 2013 erau în derulare peste 2.521 de contracte de finanţare pe POS CCE. Comisia Europeană a sistat plăţile pe acest program în octombrie 2012, însă Ministerul Fondurilor Europene implementează toate măsurile necesare pentru ca POS CCE să fie deblocat în cel mai scurt timp.

Pe POS DRU erau în derulare 2.455 de proiecte la sfârşitul lunii ianuarie 2013. Acest program operaţional a fost presuspendat din august 2012 până la începutul lunii februarie 2013. Comisia Europeană a reluat plăţile către România pe 19 februarie, când a virat 141,5 de miloane de euro.